Mays Vegetarian Restaurant by Ling Chen

Home > Winners > #109268


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Mays

PRIMARY FUNCTION:
Vegetarian Restaurant

INSPIRATION:
Vegetarianism is a very healthy lifestyle in modern society, and in Guangdong there are folk customs of vegetarianism on the first and fifteenth day of the lunar calendar, and there are even legends that eating vegetarian food all year round will reverse your growth, which is more useful than using cosmetics. So, the designer thought of creating a space that "inversed time and space", together with the dishes, to make a concept space that breaks the rules.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The YESDESIGN team has broken the conventional design techniques of traditional vegetarian spaces. They avail themselves of the materials of terrazzo, stainless steel and copper chains, adopt bold design technique to integrate the design concept of "inversed time and space" into the whole space design, in a bid to create a unique and comfortable dining space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The interior space is fully covered with the gray black terrazzo veneers, extending from the ground to the counter and tabletop. The ceiling reinterprets the natural earth. With carefully arranged copper chains, it transforms rolling hills into a scenery with ultimate beautiful visual effects. The ground lines are carefully arranged with metal edges to define the functions of different spaces. The Nordic decorations are visible everywhere, on intimate terms with people.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in November 2018 in Wuhan and finished in February 2019 in Wuhan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The YesDesign project team pays high attention to innovation in materials and structures. The gray black terrazzo facade with blue crystal and pearl particles readily catch the eyes of people. The reception area of metal background is presented in a specially designed arc shape, like a time tunnel, directing consumers to the dining area. Grey terrazzo and metal are organically integrated in vision, well coordinated without losing the sense of details. The abundant light shines through large glass windows into the interior space, while showing a glimpse of the internal layers of space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The area of this project is 152 sqm.

TAGS:
Vegetarian, Restaurant, Nordic, Modernist, Terrazzo

RESEARCH ABSTRACT:
A custom version of terrazzo was chosen for this project. The designer searched almost every available flooring material and traveled to the material markets in 2 cities, Wuhan and Guangzhou, and finally found an inkstone manufacturer in Wuhan who was willing to customize the terrazzo for this design. Since most regular terrazzo is gray cement with black and white stones, and we needed to use blue crystal particles and pearl particles, every single particle in the terrazzo that ended up being used in this project was chosen by the designer himself.

CHALLENGE:
In the past, old fashioned vegetarian restaurants were usually associated with the "Buddhist rituals", mostly in the religious realm, but how to combine the brand attitude of a natural space, while subverting people's perceptions and maintaining a sense of space without losing details, was the challenge of this design.

ADDED DATE:
2020-08-25 03:56:41

TEAM MEMBERS (2) :
Chen Ling and Zhu Jiefeng

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer YesDesign, Mays, 2020.
Image #2: Photographer YesDesign, Mays, 2020.
Image #3: Photographer YesDesign, Mays, 2020.
Image #4: Photographer YesDesign, Mays, 2020.
Image #5: Photographer YesDesign, Mays, 2020.

Visit the following page to learn more: http://cutt.ly/UfaCwrC
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
YesDesign Studio

PROFILE:
YesDesign Studio and Art-Home Furnishing Soft Decoration Studio were established in 2005 due to the needs of art and fashion, belonging to Di'an group. Now we have set up independent branches in Nanjing, Chengdu and Wuhan, and our design team has gradually expanded. The business scope of YesDesign Studio includes interior design, decoration engineering and soft decoration exhibition gallery. Wuhan YesDesign Studio takes design as the guide, which is the advantage to enter the Wuhan home decoration market successfully. YesDesign Studio adheres to the principle of "do not repeat yourself, do not copy from others", advocates original and novel design and promotes the concept of "whole case design". All projects are designed by the design team composed of elite designers to ensure that the design would not be compromised.

NOMINATION DETAILS

Mays Vegetarian Restaurant by Ling Chen is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Ling Chen when results are announced.
AWARD DETAILS

Mays Vegetarian Restaurant by Ling Chen is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Ling Chen.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Ling Chen.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Ling Chen's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Mays Vegetarian Restaurant? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Ling Chen, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |