Joel Alli Resort Hotel Reception Center by Hongfei Yan

Home > Winners > #107781


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Joel Alli Resort

PRIMARY FUNCTION:
Hotel Reception Center

INSPIRATION:
The project is located in Moganshan Scenic Area, one of the top four summer resorts in China. There are six hilltops, a reservoir and unique natural ecological resources. The reception center is located at the foot of the mountain and surrounded by mountains. Designers did not want to damage the natural environment so they tried to create a connection between interior and exterior environment by using a lot of local elements such as water, cloud, bamboo, and mountain.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
As a reception center, the design idea of this project is to establish a strong connection between construction and nature. In order to create a sense of nature indoor, designers used different elements to design the space, such as mountain, water, clouds and bamboos. They used different spatial heights and width base on the space functions and find a balance between the construction and the nature.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The glass wall extends visitors' views from the indoor cloud-shaped lanterns to the distant mountains, to create a casual, relaxed atmosphere, so people here can really calm down and relax, also enjoy the peace.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in March 2019 in Deqing and finished in August 2019 in Deqing.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Designers chose the most natural materials, use the original texture and primary colors of the material to create new ideas. For example, the front desk of lobby was made of a century-old wood through a special cut. It is plain and nice. Visitors do not only see the original annual rings on the desk but also feel the respect that they shall have to the great nature.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The project covers a total of 580 square meters.

TAGS:
Interior, Commercial, Hotel, Modern, Resort, Mountain, Water, Clouds, Bamboos

RESEARCH ABSTRACT:
The project is located in Moganshan Scenic Area, one of the top four summer resorts in China. It is a paradise located in the Yangtze River Delta. The reception center is located at the foot of the mountain and surrounded by mountains. We did not want to damage the natural environment so we tried to create a connection between interior and exterior environment by using a lot of local elements such as water, cloud, bamboo, and mountain.

CHALLENGE:
Taking life and vacation as the base point, the space is designed to create a vacationing atmosphere. With the change of the height and width of the terrain, designers try to take the space as a frame and take the natural environment as the scene to form a harmonious symbiosis with nature. When visitors come, whether they walk along the bar or sit in the relax area, they can always look far away or take a glance and see different scenery.

ADDED DATE:
2020-06-30 07:47:52

TEAM MEMBERS (2) :
Hongfei Yan and Jie Zheng

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Qiang Shen and Yujie Liu, Reception Hall, 2019.
Image #2: Photographer Qiang Shen and Yujie Liu, Reception Desk, 2019.
Image #3: Photographer Qiang Shen and Yujie Liu, Corridor, 2019.
Image #4: Photographer Qiang Shen and Yujie Liu, Entrance, 2019.
Image #5: Photographer Qiang Shen and Yujie Liu, Rest Area, 2019.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Qiang Shen and Yujie Liu, 2019.

Visit the following page to learn more: http://22j.co/bxz9
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
WJ Design

PROFILE:
When contemporary interior design is becoming increasingly formalistic´╝îfrivolous design elements are increasingly accumulated to excess. WJ Design pays great attention to continuity between interior and exterior spaces, and to the creative thought process itself. As far as the design of commercial projects, real estate, office, hotel and site-specific projects are concerned, WJ Design has rich and diverse experience. WJ Design is able to provide its clients with extensive, comprehensive design services. Through strategic cooperation with supply chain professionals, and adopting new concepts, technologies and materials, they has been able to explore the connection between space, people and nature, which combining the demands of design styles with spatial function. Which is both practical for the public, interactive and personalized. Each project is made into a complete work with a high quality.

NOMINATION DETAILS

Joel Alli Resort Hotel Reception Center by Hongfei Yan is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Hongfei Yan when results are announced.
AWARD DETAILS

Joel Alli Resort Hotel Reception Center by Hongfei Yan is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Hongfei Yan.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Hongfei Yan.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Hongfei Yan's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Joel Alli Resort Hotel Reception Center? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Hongfei Yan, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |