Tribute to Sensibility Residence by Han Lin Nelson Song

Home > Winners > #106996


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Tribute to Sensibility

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The client of the Residence Bjorno is from Denmark and wishes to bring in the concept of Hygge, a focus on spiritual contentment and well-being, a belief in coziness and conviviality. It is a belief that respect for nature is the way to deal with everyday life. To create a sense of openness and relaxation to answer the needs of the client, the three main public areas, the living room, the kitchen, and the dining area, are not separated.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The project creates a space of sense and simplicity with a contemporary undertone. The beauty of natural materials in the space enhanced by the subtle and balanced light and shade creates a spatial equilibrium between sensibility and sense. The kitchen area and the dining area are the axis of the whole project. The cooking area faces the dining area instead of facing the wall, engaging the kitchen with the entire public domain.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The client likes modern design and dark colors. But his family members prefer lighter colors. Considering each of their color preferences, the design team made a contemporary interior design providing color choices that meet their needs. The design project emphasizes the profound enjoyment and the simplicity of life. It creates an open space with smooth traffic flow to embrace the possibility of life, allowing the warmth of sharing and conviviality of a family.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in Jan. 2019 and finished in July 2019 in Taoyuan, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The designer pays attention to symmetry, colors, and materials. The products, such as wood panels and paint used in the project, are environmentally friendly. With less formaldehyde, the products created less harmful substances. The use of adhesion and solvent products is carefully checked. The designer pays attention to each step of the construction and examines the execution to avoid pollution. The construction companies are required to check the air quality on the site continuously.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The space of the residence of Bjorno is 210 Square Meters. Natural light intertwines with the designed lighting to connect different areas in the open space, giving it a sense of warmth and sophistication.

TAGS:
contemporary, lighting design, conviviality, visual symmetry, serenity, wine cellar for house,

RESEARCH ABSTRACT:
The designer presents a well-planned space integrated with different functions focusing on balance and visual symmetry, to bring conviviality. The wine cellar next to the dining table is an eye-catching design. It integrates function with everyday life. The mirror-surface ceiling of the kitchen area extends the space visually, while the ceiling of the dining area, decorated with wood, presents a natural atmosphere. The ceiling of the living room in white brings out a sense of contrast.

CHALLENGE:
The client discussed their need at the same time gave a budget limit for the design team. Within the budget limit, the design team presents the space with a modern and exciting look while keeping all the functions the client needs. Through the use of materials and lighting design, the space with functionality and modern elements is filled with vitality.

ADDED DATE:
2020-06-24 03:53:38

TEAM MEMBERS (1) :
Robert Hung

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Blake Wong, A Tribute to Sensibility with Sense, 2019.
Image #2: Photographer Blake Wong, A Tribute to Sensibility with Sense, 2019.
Image #3: Photographer Blake Wong, A Tribute to Sensibility with Sense, 2019.
Image #4: Photographer Blake Wong, A Tribute to Sensibility with Sense, 2019.
Image #5: Photographer Blake Wong, A Tribute to Sensibility with Sense, 2019.

Video Credit:
Video #1: Film Editor So nan, A Tribute to Sensibility with Sense, 2020.


PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Han Lin Nelson Song, 2019.

Visit the following page to learn more: http://www.yann-lin.com.tw
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Yann Lin Interior Design

PROFILE:
Han Lin Nelson Song, designer of Yann Lin Interior Design, has won different design awards in the past few years. It is a Taiwan-based design team with a belief in nature and a great respect for the influence of nature over humans. The designer pays attention to In-depth communication with customers sincerely and attentively to deliver the designs that meet the needs of their clients. From the partial to the overall house decoration design, construction, and expansion project, the team provides excellent construction skills and safe and rigorous project management. The designer strives for the best when it comes to safety, comfort, and aesthetics.

NOMINATION DETAILS

Tribute to Sensibility Residence by Han Lin Nelson Song is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Han Lin Nelson Song when results are announced.
AWARD DETAILS

Tribute to Sensibility Residence by Han Lin Nelson Song is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Han Lin Nelson Song.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Han Lin Nelson Song.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Han Lin Nelson Song's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Tribute to Sensibility Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Han Lin Nelson Song, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |