Starcofree Coworking Office by Tenon Interior Design - Yi Cing Li

Home > Winners > #106940


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Starcofree Coworking

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
The design concept of this case is "parallel integration, vertical sharing", which not only provides convenient dining choice for office workers in the building, but also does not want the space to be idle during non-dining hours so that it has combined office area and food court together. Starting from "where the stars gather", the corridor at the entrance is presented in the form of "starlight corridor", through the white wall and the star-shaped radial extension of the light strip, creating an boundless visual sense.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Unlike conventional coworking space, this space includes several functions such as kitchens and bar counters. It not only provides meals for users, but also offers professional equipments for lecture, as well as open commodity display space for startup groups and multi-commercial services corporation. As for business areas such as offices and conference rooms, in addition to maintaining moderate privacy, it also focuses on natural lighting and space transparency to create a humanized and comfortable office environment.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The design team introduced the beautiful scenery from high altitude into the room through a large area of windows, giving the space a new definition. In here, people can switch working positions at any time, such as choosing a window-facing area where they can sit and rest and also bath in warm sunlight; they can also move to the corner and enjoy the 270-degree mountain and metropolitan landscape or to the FREE BAR snack area and business gift box area , replenishing energy and browsing a various commodities.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in July 2019 in Taichung City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Based on the spirit of establishing a friendly environment, the interior decoration adopts a subtractive design such as maintaining the original fire-resistant cladding the exposed steel beam structure, and furnishing with exposed grids and a diamond-shaped grids; in addition, making use of lightweight decoration like polished concrete floor and fiber recycled materials such as mud boards and yellow cypress wood composite materials so as to let the whole space show a simple and rustic ambience.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Through the use of flow pattern and the glass compartments, the overall space is spacious and well-lighted whether it has an external window or not; the top lighting frame is matched with the diamond-shaped grid to modify the open pipeline in the ceiling. Moveover, the transparent design stretches the longitudinal axis of the space. Furthermore, the ceiling of the open space is covered with fire retardant coating and spray paint, and the middle layer is matched with slime board til the smooth wall, and the texture shows a gradual process from coarse to fine.

TAGS:
coworking space, simplicity, sense of technology, office, restaurant with views, indoor greenery, healing, startup

RESEARCH ABSTRACT:
In the spirit of "where the stars gather", the star-shaped radial light strips at the entrance has created an boundless visual sense. The interior contains an open space that combines offices and a shared dining area with a 270-degree window view and a bar which serves light meals. People can find inspiration through changing spots; and there are event exhibition equipments and merchandise display areas which bring more business possibilities.

CHALLENGE:
Due to the combination of the office and the restaurant, the flow patterns, sound insulation and odor must not interfere with each other, which is relatively rare in the space design. Therefore, the design team has first anchored the restaurant and kitchen area, and then started the movement planning according to this, with a self-developed APP , Scan QR code to separate access control for shared space and business area. In order to avoid sound interference in the business area, the construction specifications of the soundproof wall has raised to the level of the recording studio.

ADDED DATE:
2020-06-23 04:09:53

TEAM MEMBERS (1) :
YI-CING LI

IMAGE CREDITS:
STARCOFREE COWORKING SPACE

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
TENON INTERIOR DESIGN

PROFILE:
Create the ideal space for each client attentively

NOMINATION DETAILS

Starcofree Coworking Office by Tenon Interior Design-Yi Cing Li is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Tenon Interior Design - Yi Cing Li when results are announced.
AWARD DETAILS

Starcofree Coworking Office by Tenon Interior Design-Yi Cing Li is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Tenon Interior Design - Yi Cing Li.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Tenon Interior Design - Yi Cing Li.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Tenon Interior Design-Yi Cing Li's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Starcofree Coworking Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Tenon Interior Design-Yi Cing Li, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |