Hi Q Brown Algae Life Square Exhibition Center by Chun Ying Lai

Home > Winners > #106889


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Hi Q Brown Algae Life Square

PRIMARY FUNCTION:
Exhibition Center

INSPIRATION:
The client hopes to build the first platform in Taiwan that combines brown algae experience and social services. Before undertaking the designing of Hi-Q Brown Algae Life Square, the designer thoroughly studied the concept of the brand and the purpose of the space, set experience as the core value, and through pluralistic integration design methods and a smooth, harmonious space narrative, connecting the exhibition center, restaurants, classrooms, and R&D offices within the two-story venue.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The exhibition center on the first floor serves as an experience area where fresh ingredients, facial masks, health supplements, pet medicines and food are sold. The designer used simple and gentle colors, beautiful and graceful organic curved lines to let the "sea" flow into space in an abstract form, reestablishing the conventional colors and cognition of the ocean, and at the same time accurately grasping the space ratio which perfectly and displays the characteristics of the product.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Some of the original structure of the building was kept in the transition area between the staircases, supplemented by a highly penetrating wooden grille glass window, introducing abundant natural light, and a row of the neatly arranged bamboo forest not only satisfy the basic elements of space but also shape a poetic, beautiful scene. To support the cultural creativity of Taiwanese students, the walls are decorated with light blue lacquered glass which serves as a display wall, with a white frame that forms a painting-like scene.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was finished in May 2019, in Songshan District, Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The wall surface of the exhibition center is decorated with diatomite imitation coating which gives them a detailed texture and intriguing visual changes. Accompanied by seaweed patterns, they compose a comfortable and relaxing atmosphere. The reception counter in the restaurant is made of special gold glaze glass, and the imported wallpaper is used in the back to shape the natural beauty like layered rocks and splashing ink.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Drawing inspiration from the R&D personnel extracting fucoidan with molecular science technology and developing a variety of health supplements, the designer used woodworks and latches to imitate the shape of brown algae molecules, then use steel bars to hang them up to pay tribute to the R&D personnel's trail-blazing research and development technology.

TAGS:
Modernism, Exhibition Center, Ocean, Mix and Match, Eco-friendly

RESEARCH ABSTRACT:
The designer captured key elements of the ocean and used multiple methods to make the respective areas stand out yet follow the overall theme at the same time. The exhibition center on the first floor also serves as a product experience area. Space consists of simple design and warm colors, presenting fresh and elegant modernity. The ceiling is made of wood to create elegant flowing lines and curves, fast and slow, followed by a variety of light and shadow, forming a natural and free-flowing image of sea currents.

CHALLENGE:
For the designer, designing must be market-oriented. In addition to aesthetics, the unification of spatial images is even more crucial so that the owner could convey a clear message to consumers. Since this project includes a combination of an exhibition and sales center, a restaurant, offices, classrooms, etc., connecting the brand's market positioning and spiritual concept through the overall style, layout, and circulation to enhance the customer's memory, win their trust, and satisfy their experiences is the ultimate test on the designer's aesthetics and ability to integrate.

ADDED DATE:
2020-06-22 09:17:11

TEAM MEMBERS (1) :
CHUN-YING LAI

IMAGE CREDITS:
CHUN-YING LAI

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
FIEFDOM CONFORMITY DESIGN LIMITED COMPANY

PROFILE:
FIEFDOM CONFORMITY DESIGN LIMITED COMPANY

NOMINATION DETAILS

Hi Q Brown Algae Life Square Exhibition Center by Chun Ying Lai is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chun Ying Lai when results are announced.
AWARD DETAILS

Hi Q Brown Algae Life Square Exhibition Center by Chun Ying Lai is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chun Ying Lai.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chun Ying Lai.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chun Ying Lai's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Hi Q Brown Algae Life Square Exhibition Center? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chun Ying Lai, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |