Wandering in the Woods Kindergarten by L and M Design Lab

Home > Winners > #105767


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Wandering in the Woods

PRIMARY FUNCTION:
Kindergarten

INSPIRATION:
The original structure resembled a liner with limited space and poor sunlight. Out of considerations of structural stability and costs, the design keeps the entire structure and create an atrium running vertically through three stories. The design guarantees that all classrooms receive natural light from both sides. Columns become trees and beams become bridges to form abundant spatial effects. Taking advantage of the original structure, the atrium transforms the "liner" into a "woodland.";

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The design creates an atrium based on original structure and bring an experience of wandering in the woods. Columns and beams immediately become trees and bridges. Continuous stairs and slides spiral up around the "trees", connecting and activating spaces. "Tree houses" provide private spaces for children to read and do handwork.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The kindergarten thoughtfully considers the needs of children at 2-6. The facilities are benchmarked against the needs of children at 2-6, and distinguish between those for children at 1.5-3 and those for children at 3-6. Classrooms adopt soft colors and materials, creating a home-like space where child can fully express their potentiality.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Design: 2018.12 Construction: 2019.01-2019.07

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
A series of structure studies optimized the construction logic of the atrium. Columns and beams are transformed into trees and bridges. Continuous stairs and slides spiral up around the "trees", connecting and activating spaces. "Tree houses" provide private spaces for children to read and do handwork.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Width 50000 mm x Depth 24000 mm x Height 15000 mm

TAGS:
kindergarten, atrium, woodland, columns and beams, tree house

RESEARCH ABSTRACT:
Sunlight, soil and grass are all essential spatial elements to children's growth. Out of considerations of structural stability and costs, the design has kept the entire structure and created an atrium running vertically through three stories. Such design guarantees that all classrooms receive natural light from both sides. Through design, a poor building has become a lively kindergarten. It's exciting that this kindergarten is now the best one in south China.

CHALLENGE:
It is extremely difficult for individuals or institutions to launch a kindergarten in China since the land policy. The owner and his wife are outstanding preschool educators. They hope to establish a real world-leading kindergarten in China. However, this building with poor sunlight is the only possible site for them. It had limited space and heavily relied on artificial lights, which was against the common expectations of kindergartens.

ADDED DATE:
2020-05-07 10:33:58

TEAM MEMBERS (1) :
Liu jinrui, Guo Lan, Feng Qiong and Zou Mingxi

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Hu Yijie, The artium, 2019. Image #2: Photographer Hu Yijie, Children playing under the slide, 2019. Image #3: Photographer Hu Yijie, Atrium, Stairs and Slides, 2019. Image #4: Photographer Hu Yijie, Cozy Classrooms with Light from Both Sides, 2019. Image #5: Photographer Hu Yijie, Transparent Glass Doors Avoid Damage to Children, 2019.

Visit the following page to learn more: http://suo.im/5JCrah
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
L and M Design Lab

PROFILE:
L and M Design Lab was founded in Shanghai China, with its business covering architectural design, interior design, urban design and furniture design. As one of the cutting-edge contemporary architecture studio, it is dedicated to finding a breakthrough and inspiration in the heterogeneous mix in Chinese cities, providing architectural solutions with the same time spirit and oriental temperament. It has diverse design concept and international perspective. With a keen sense of smell and accurate grasp of the characteristics to the urban social structure and historical environment and rigorous work flows and quality of service, its design idea is based on contemporary city and eventually will provide people with better life experience and space media.

NOMINATION DETAILS

Wandering in The Woods Kindergarten by L and M Design Lab is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by L and M Design Lab when results are announced.
AWARD DETAILS

Wandering in The Woods Kindergarten by L and M Design Lab is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with L and M Design Lab.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by L and M Design Lab.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like L and M Design Lab's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Wandering in The Woods Kindergarten? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for L and M Design Lab, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |