Interface Waterfront Park by Vicky Chan

Home > Winners > #101878


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Interface

PRIMARY FUNCTION:
Waterfront Park

INSPIRATION:
The site is separated by change in topography. Our intervention are mostly ramps and wheelchair friendly slope to connect people of all abilities to the main waterfront of Seoul in South Korea.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The proposal aims to have a holistic development of the Hangang River Pedestrian Network through 3 main principles: inclusivity, layering programs through vertical elements, and considering day and night cycles to strengthen existing programs. After a detailed site analysis, the design team identified the lack of lighting, the lack of signage, and physical barriers for people with special needs as the three most critical conditions to address. The INTERFACE on pedestrian network and connection bases serve to provide easier access of people with different needs. It will bring the equal enjoyment of Hangang River to everyone.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The 9 connection bases use ramps and elevators to connect multiple levels while creating elevated platforms and shaded spaces for activities. The sensitive intervention will minimize impact to existing trees, foot paths and surrounding residents. Landscape, lighting and signage ideas are designed to take inclusivity to the current standard. They will allow for a sustainable, safe, vibrant and memorable experiences.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Started in December 2019 in Seoul, South Korea

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Layered programs on the 9 connection bases allow people to experience Hangang River in 3-dimensional ways. Elevated platforms provide additional floor space in the same area on multiple levels to be available for use in contrast to a single grade plane. Programs like exhibitions, seating spaces, and events can now use the river as a backdrop. Areas below the Olympic-daero are utilized and designed to improve its walkability.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
5.6km long of park and connection along the waterfront. The main network can be divided into 3 zones with 6 themes starting from the northwest. It begins from the Yeouinaru Station with large vibrant open zones to having an natural base at the Saetgang river and a coastal network below the Olympic daero, and finally breaking out to a calm forest walk whose trail ends at the Dongjak Station next.

TAGS:
play space, playground, inter generational, landscape

RESEARCH ABSTRACT:
The existing pedestrian path has no clear designations for the cycling path or the on-foot path. The proposal introduces a colored, separated bike/on-foot path to be easily identifiable for users, with a bioswale strip in between. They go along with the 6 identified themes while providing a new identity with large legible graphics and signages featuring high contrasts, and lighting levels to enhance the walking and biking experiences.

CHALLENGE:
Aiming to enhance existing resources and qualities of the site, the proposal analyzes the standout properties per zone. P-01 has large open zones that host a variety of vibrant activities by the locals and tourists which provides direct interaction with the river. P-02 is being developed as the ecological base. P-03 has areas for leisurely activities with its coast. P-04 is mostly situated under the Olympic-daero. P-05 has the beautiful colorful tree line that changes colors throughout the season and P-06 invites calm with its forest trail.

ADDED DATE:
2020-02-27 17:19:15

TEAM MEMBERS (7) :
Vicky Chan, Gianfranco Galagar, Krystal Lung, Crystal Hu, Karlo Lim, Richard Alomar and Erik Madsen

IMAGE CREDITS:
Image #1 : Avoid Obvious Architects
Image #2 : Avoid Obvious Architects
Image #3 : Avoid Obvious Architects
Image #4 : Avoid Obvious Architects
Image #5 : Avoid Obvious Architects

PATENTS/COPYRIGHTS:
© 2019 Avoid Obvious Architects. All rights reserved.

Visit the following page to learn more: https://bit.ly/2I7KwXj
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Avoid Obvious Architects

PROFILE:
Green & happy design is the core of our practice. With over 20 years of experience in architecture and urban planning, our team delivers award-winning buildings and cities. Design is a collaborative process to discover the greener and happier ways to live, work and play. As our name Avoid Obvious Architects suggests, we find unique solutions to bring green smiles to everyone. We work very closely with NGO and government to provide sustainable designs on a non-profit basis.

NOMINATION DETAILS

Interface Waterfront Park by Vicky Chan is a Nominee in Landscape Planning and Garden Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Vicky Chan when results are announced.
AWARD DETAILS

Interface Waterfront Park by Vicky Chan is Winner in Landscape Planning and Garden Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Vicky Chan.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Vicky Chan.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Vicky Chan's Landscape Planning Design?
You will most likely enjoy other award winning landscape planning designs as well.
Click here to view more Award Winning Landscape Planning Designs.


Did you like Interface Waterfront Park? Help us create a global awareness for good landscape planning design worldwide. Show your support for Vicky Chan, the creator of great landscape planning design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great landscape planning designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |