Cloud Flows Residence by Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao

Home > Winners > #101634


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Cloud Flows

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
In face of the beauty of nature-wondrous mountains and rivers of this environment, the designer removed the partition wall and connected the windows on both sides to form a massive window, letting the outdoor scenery in to be incorporated into the house, especially in the public area. The natural flowing texture of the black granite of the TV wall echoes the scenery outdoors, giving people inside a comfort as if they were in nature.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The removal of the partition wall merges the two spaces into one and integrates the massive windows, allowing large amounts of light to flow into the house to enjoy the expansive scenery outdoors. The meandering black granite surface gives people a sense of flow and echoes the scenery outside the window so that the distant mountain landscape seems to be included in the space. After thinking about the design layer by layer, the two ends of the space were planned to be the private areas, and the center public. Every time one passes through a space or turn around a corner, beautiful sceneries are there to behold.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In order to make the living space look more completed, the designer inserted the air conditioning system in to the hidden beam in the ceiling, reducing the negative overall visual effect that the beams and columns brought. Tearing down the partition wall unites the space and expands the visual and spatial perception. The designer applied black and white grained stone to create the entire wall surface, forming a strong contrast and increasing the proportion of the space, turning the wall into the highlight of the space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was finished in June, 2019 in Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The design consists of elements such as lines and geometry. In order to give the space a center of gravity and a rich ambiance, the entire wall is made out of black granite which connects the whole room, and its meandering appearance, not only gives off a sense of flow but also echoes the landscape outdoors. The supplementing of materials such as white granite, limestone bricks, gray mirrors, and iron hardware adds to the uniqueness of the space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The structural foundation in this project was a newly-built house that was consolidated from two. Removing the partition wall unites the two spaces into one. One the one hand, this integrates the windows into a massive one that allows large amounts of light to flow into the house through them, and on the other hand, the meandering texture on the black stone slabs reflects the distant landscape. The stone is inlaid onto the iron sliding door, utilizing excellent hardware accessories to ensure that it moves smoothly. When the pieces are moved, the lines of the stone changes accordingly, each presenting a different scenery.

TAGS:
Cloud Ebbs, Mountain Flows, Winding and flowing, Ink wash painting, Modern minimalist, Linear geometry

RESEARCH ABSTRACT:
Removing the partition wall and merging the two spaces into one and connecting windows on the two sides to form a massive window allows a large amount of light and outdoor scenery into the house. As for the layout design, the two ends of the space were planned as private areas, and the center the public, so that when passing through each area, one will be able to see an exquisite scenery. Lines, geometry, and other elements illustrate the space, and in order to give it a center of gravity and a rich atmosphere, the designer utilized black granite to connect this focal point.

CHALLENGE:
The beams and columns of the structure affected the overall visual effect of the space negatively, so the designer decided to integrate the air conditioning system into the ceiling and hid the beams, making the room look more complete. Taking down the partition wall unites the space and expands the overall visual and spatial perception. The usage of black- and white-grained stone to create the entire wall surface forms a strong contrast and increases the proportion of the space, turning it into the focus point of the space.

ADDED DATE:
2020-02-27 10:09:24

TEAM MEMBERS (2) :
Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao

IMAGE CREDITS:
Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao, 2019.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Yu [ i ] Design Studio

PROFILE:
Yu [ i ] Design was founded more than 15 years ago, with a deep understanding of people’s need of having their own dwellings, as well as seasoned professionalism and ample experiences, the studio has brought many such dreams to fruitful realization. As Yu [ i ] Design denotes the infinity of changes in spatiality, and I denotes the creation of artistic expressions, the design team enables space to become multivalent and multifaceted organic creation depicting the positive mindset in life.

NOMINATION DETAILS

Cloud Flows Residence by Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao when results are announced.
AWARD DETAILS

Cloud Flows Residence by Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Cloud Flows Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Hung-Yu Chen and Yi-Chia Kao, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |