Tranquil Residence Resident by Tung Chieh Chen

Home > Winners > #100685


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Tranquil Residence

PRIMARY FUNCTION:
Resident

INSPIRATION:
The client and his family live in a five-story detached house of nearly 150m2 and wish to enjoy a leisure life while caring one another. Thus, the spatial design is based on the origin and functions of home, enabling people to relax and gather love and warmth within it. Being a family who love to read, an adequate reading space with simplicity is needed. Thus, the design has perfectly combined both aesthetics and functionality, leading towards a spatial balance between atmosphere and living.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The spirit of the design is to create a residential space which one anticipates to return to everyday. The core concept of the design is to allow the family members to feel at ease and gather their love, not to mention regaining the life energy. In this about 150m2 five-story building space, the project focuses on both personal space and emotional interaction between family members, as well as without losing the sense of belonging to home.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Tranquility, leisure, bright color tone and permeability are the design highlights. 1F includes living, dining room and kitchen area, with natural sunlight rendering spacious; There is a master bedroom for each 2F and 3F. The dressing room suits the needs of the client; Daughters bedroom and guest bedroom are located on 4F; Study is located on 5F. Considering the preferences of the family, the decoration, furniture, hardwares and space planning applied combine well with the residential atmosphere.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project is finished in October, 2018 in Anping District, Tainan, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Materials like timber, rough stone tiles and iron are used. Meeting the expectation of the client, realising a home of warmth and a space of relaxing sense, the space is mainly painted in light color tone. Public space uses timber and rough stone tiles to dislay a visual and tactile sensations of the original feeling, realises a warm texture. The edge is designed with metal part to show the strength of cabinets. Master bedroom uses a more balanced cutting method to present an elegant atmosphere.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The space layout of this nearly 150m2 five-story residence includes: living room, dining room, kitchen, two master bedroom, one bedroom, study, etc. The overall design is depended on the preferences of each family members to create their very own private space, as for the public space where they interact with each other, it is designed with light color tone, timber and rough surface tiles to create a warm atmosphere. Besides, both private and public space have reserved space for reading.

TAGS:
timber, rough stone tiles, iron, morden, simplicity

RESEARCH ABSTRACT:
The space design uses light color as base tone, materials like original timber and rough surface stone stiles etc. creates warm visual and touch sensations without losing the spirit of a home. The living and dining room as well as kitchen with sunlight make good use of the open space. The bright and wide public space forms a spacious sense and reach the relaxing feeling. The specially selected furniture and decorative ornaments preserve the warmth of a home designed in such simplicity style.

CHALLENGE:
As the client likes simplicity design style, in such nearly 150m2 big space, how to avoid letting the space become too empty and boring, is the challenge for the designers. Therefore, other than considering the functionality for the whole family, furniture and other hardwares, the use of light color tone and raw texture building materials, the designers have included decorative ornaments to suit the atmosphere, creating a simple but warm and relaxing home.

ADDED DATE:
2020-02-25 06:53:09

TEAM MEMBERS (2) :
Tung Chieh Chen and Chun Hsiao Chou

IMAGE CREDITS:
LEO DAI

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Gen Interior Design

PROFILE:
“Gen,” the Chinese word of root, stands for the origin of everything. Gen Interior Design explores the essence of every person.

NOMINATION DETAILS

Tranquil Residence Resident by Tung Chieh Chen is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Tung Chieh Chen when results are announced.
AWARD DETAILS

Tranquil Residence Resident by Tung Chieh Chen is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Tung Chieh Chen.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Tung Chieh Chen.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Tung Chieh Chen's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Tranquil Residence Resident? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Tung Chieh Chen, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |