After School Shared Residential Space by Tsung-Ju Lu and Lin Tsai-Wen

Home > Winners > #100421


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
After School

PRIMARY FUNCTION:
Shared Residential Space

INSPIRATION:
Inspired by the social issue of After school time caring for kids ,client is a couple having 2 kids studying in elementary school. They also have to face the problem placing their children after school yet caring their business , rather choosing among with numerous cram school, they decide to utilize an ideal space to create a new sharing space. They also invite several classmates and parents to participate in this project, expecting these interesting spaces present to an after-school secret site for kids enjoying and parents satisfying.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Using the idea of sharing space to solve the issue of elementary students’ after school-caring. Utilizing the interesting and safe spaces (ex. treehouse-like ceiling, no-partition and open space, the large curtain glass windows bring the green from the outdoor, the bookcase created by different floor-level height, the reading zone in front of the windows, etc), also matching the various living experience course. The project offers an after-school space for kids enjoying and parents satisfying.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The design concept utilizes sharing space to create a secret site for children. This project lets them enjoy and look forward to going to the site for learning, experiencing and sharing after school. In order to achieve this goal, we do this project in two parts. First, we organize the parents to design the numerous courses out of the range of the textbooks, such as cooking, pottery, picture book reading, painting, exercising. Second, we refer to these courses to mix into space. The interesting and safe are the main concept in spatial design.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
2018-2019 , Taipei ,Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
1.The large curtain glass windows bring the green from the outdoor. 2.The treehouse-like ceiling adds the spatial atmosphere of the secret site. 3.The whole area is no-partition and the open space increase the activities area. 4.Applying lots of the high-transparent and reflective materials makes space be without the dangerous corners. 5.Utilizing the different floor-level height to define the place, distinguish the different programs and increase the delight.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
System cabinet, ultra-wear-resistant wooden floor, artificial stone, wood jalousie, baizhou soil, magnetic iron plate

TAGS:
Share house ,Co-Working space

RESEARCH ABSTRACT:
Because of the parents’ working time and competitive kids’ school work, one-third of the students should go to cram school after school until 9 pm in Taiwan. The phenomenon leads to some problems with society and children growing. As a result, we propose the concept of the sharing space to create a place for children activities after school. The place is also used as office space for the parents and it could add more the parent-child time. Different from the studying space in cram school, the course on the site would be held in turns by mothers who have various interests. They would let children study together, experience some artwork and share the living. We designed the cooking space, reading space, picture book space, gaming space, and pottery classroom. This project makes children could really experience and learn the knowledge different from the textbooks and it invite the parents with the same social background to manage this place as mutual caring parent-child space in this modern city living.

CHALLENGE:
1.Using the idea of sharing space to solve the issue of elementary students’ after school-caring. 2.Utilizing the interesting and safe spaces (ex. treehouse-like ceiling, no-partition and open space, the large curtain glass windows bring the green from the outdoor, the bookcase created by different floor-level height, the reading zone in front of the windows, etc), also matching the various living experience course. The project offers an after-school space for kids enjoying and parents satisfying. 3.More parents with different skills take part in this project and design these various courses. Unexpectedly, the parents share the living experience with each other by participating.

ADDED DATE:
2020-02-24 09:56:50

TEAM MEMBERS (1) :
Tsung-Ju Lu ,Lin Tsai-Wen

IMAGE CREDITS:
Mooten Photography

PATENTS/COPYRIGHTS:
2019 CREATIVE GROUP ALL RIGHTS RESERVED

Visit the following page to learn more: https://www.hiyori.com.tw/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
CREATIVE GROUP

PROFILE:
CREATIVE GROUP brings together diverse talents from the background of architecture and interior design, and cooperates with the organizational management model to systematically control the progress of the project, providing complete services from early communication, design, contract formulation to later implementation. Established in 2000 with the "right interpretation design" In 2011, the "Creative Space Group" was formally established to implement a diverse industrial chain from architecture, interior design to furniture agency, home furnishings and living aesthetics. In order to practice environmental protection work and social responsibility, in 2012, the headquarter of Chuangs Space Group established a “Chuangzhao Engineering Team” to start environmental protection engineering construction. In 2014, 2015, one after another was established to operate in the concept of nature, innovation, and environmental protection. "CONCEPT Nordic Architecture" interior design company and "JA Architectural Traveler" architectural design company convey the concept of harmony between human and nature. Systematize the service process, provide a professional and efficient service experience, and vertically integrate industries related to life aesthetics. Adhering to the goal of “improving the quality of life of Chinese people and creating a life aesthetic experience together”, the Group continued to optimize in 2017 and 2018. 3. Passed the international certification of ISO 9001: 2015 quality management system for three consecutive years in 2019, providing quality products and services.

NOMINATION DETAILS

After School Shared Residential Space by Tsung-Ju Lu and Lin Tsai-Wen is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Tsung-Ju Lu and Lin Tsai-Wen when results are announced.
AWARD DETAILS

After School Shared Residential Space by Tsung-Ju Lu and Lin Tsai-Wen is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Tsung-Ju Lu and Lin Tsai-Wen.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Tsung-Ju Lu and Lin Tsai-Wen.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Tsung-Ju Lu and Lin Tsai-Wen's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like After School Shared Residential Space? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Tsung-Ju Lu and Lin Tsai-Wen, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |