The Golden Age Recreation Space by Wei-Hua Hung and Hai-Shin Li

Home > Winners > #100315


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Golden Age

PRIMARY FUNCTION:
Recreation Space

INSPIRATION:
In the 17th-18th century, salon in Europe showed the acme of private social field. The salon not only set off their status by clothing, style of conversation and guest list, but also reflected their self-cultivation and taste through space design, collection display and the delicacies. This kind of elegant social scene was also common in China. In ancient times, written by the sage of calligraphy Wang , described the exquisite feelings of gathering tale.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Combines Eastern and Western techniques and redefines the social and entertainment space in the new era. Considering the age difference and different life states, the areas are divided into three parts: hidden area, art zone and Trendy room. Each part is designed with the poetry works of ancient Chinese poets as the theme.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The hidden area is positioned as a hidden luxury private area for the people over 45 years old. It is located at the innermost side of the building and is equipped with an independent elevator. The style is based on Li 's poem Rouged Lips as the theme. The poem describes that the girl, after swinging on the swing, saw the visitor and shyly hid to peek the guest. When the idea is transformed into space, it emphasizes on hiding and vagueness, ambiguity and introverted feelings. This area defines space with furniture, such as a variety of oriental tea sets on the shelves to create soft compartments. The aisle adopts a meandering line, making it impossible to see through at a glance, which is also a metaphor for the felling of floating wine cup pavilion of literati aesthetic mood. Citrine is dotted along the ground on the wall, and indirect lighting is used to interpret the "water and fire as the harmony of yin and yang in I Ching. The ceiling is engraved with "Along the River During the Festival in pure copper, and the wooden wall is painted with splashed ink landscape paintings, which further brews the oriental charm of ancient scrolls. The art zone is located in the central area of luxurious business space for the 35-45 year-old people. The moving line is also equipped with independent elevators, and the horizontal plane is equipped with electric doors, which can adjust the size of the space pattern flexibly. The style is based on Su's poem, Written on the Wall at West Forest Temple. This poem describes the ups and downs of the mountains and uses Of mountain Lu we cannot make out the true face to remind the world to change its perspective, so as to gain different vision. When the poet is converted into space, it compares the stacking of materials with the design of arches, screens and so on with It's a range viewed in face and peaks viewed from the side, so as to encourage young entrepreneurs to broaden their vision of life.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Shanghai,China (2018-2019)

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Marble, jade, granite, volcanic stone , stone bark, teak, beech, paint, iron stainless steel, titanium plating, copper bar, embossed copper plate, mirror surface, lock plate , leather-covered wood, terrazzo.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
4500 m2

TAGS:
Interior Design , Recreation

RESEARCH ABSTRACT:
This case is located in Shanghai, with a long and narrow L-shaped base. It is the prime location of the prosperous metropolis where developed busy international trade, technology and fashion industry. It is also located in the former residence of many political and literary celebrities where is rich in profound cultural heritage. In view of the citizens’ emphasis on social and spiritual life, the owner hopes to build a high-end private reception hall, where will play the golden age of this magical city in the over 400 square meters space. In the future, they plan to hold art performances and fashion shows in collaboration with brands, so as to promote more frequent interpersonal interaction and enrich the city's connotation.

CHALLENGE:
In order to reflect the character of international city, the artistic conception of Chinese literature is integrated into the private reception hall, which is based on the western architectural concept. The style is divided into three areas according to the age. Each area’s tone is set by a classic Chinese poem. The Hidden space is gentle and restrained. The Art Zone area is eye-opening. The Trendy area is trendy and bold. The immersive experience is planned to combine the East and the West.

ADDED DATE:
2020-02-24 02:40:33

TEAM MEMBERS (1) :
Wei-Hua Hung , Hai-Shin Li , Tsung-ju Lu ,Yu-Chi Liu, Bi-Yuan Tang, Xing-Song Liu

IMAGE CREDITS:
Shuowei Huang Photography

PATENTS/COPYRIGHTS:
2019 CREATIVE GROUP COPY RIGHTS RESERVED

Visit the following page to learn more: http://www.creative-group.com.tw/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
CREATIVE GROUP

PROFILE:
Group brings together diverse talents from the background of architecture and interior design, and cooperates with the organizational management model to systematically control the progress of the project, providing complete services from early communication, design, contract formulation to later implementation. Established in 2000 with the "right interpretation design" In 2011, the "Creative Space Group" was formally established to implement a diverse industrial chain from architecture, interior design to furniture agency, home furnishings and living aesthetics. In order to practice environmental protection work and social responsibility, in 2012, the headquarter of Chuangs Space Group established a “Chuangzhao Engineering Team” to start environmental protection engineering construction. In 2014, 2015, one after another was established to operate in the concept of nature, innovation, and environmental protection.

NOMINATION DETAILS

The Golden Age Recreation Space by Wei-Hua Hung and Hai-Shin Li is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Wei-Hua Hung and Hai-Shin Li is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

The Golden Age Recreation Space by Wei-Hua Hung and Hai-Shin Li is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2019 - 2020.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei-Hua Hung and Hai-Shin Li.

· Click here to view the profile and other works by Wei-Hua Hung and Hai-Shin Li.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wei-Hua Hung and Hai-Shin Li's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Golden Age Recreation Space? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wei-Hua Hung and Hai-Shin Li, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |