Proglašeni su pobjednici A' Design Awards

Home > Press > Results > Award-winning designs
Međunarodna nagrada A' Design Award proglasila je najbolje dizajne godine u svim dizajnerskim disciplinama.


Proglašeni su pobjednici A' Design Awards

Međunarodna nagrada A' Design Award proglasila je najbolje dizajne godine u svim dizajnerskim disciplinama.

A' Design Award (http://www.designaward.com), međunarodne nagrade za dizajn koje upravljaju World Design Rankings, objavile su rezultate svog najnovijeg konkursa za dizajn.

A' Design Award proglasile su hiljade dobrih dizajna, dobro dizajniranih proizvoda i inspirativnih projekata kao pobjednike. Novonajavljeni nagrađivani dizajni se objavljuju online na listi pobjednika A' Design Award.

Prijave za A' Design Award pažljivo je ocjenjivao međunarodno utjecajni veliki žiri koji je okupio istaknute akademike, utjecajne novinare, etablirane dizajnerske profesionalce i iskusne poduzetnike iz cijelog svijeta.

Žiri A' Design Award posvetio je veliku pažnju prezentaciji i detaljima svakog projekta. Interesovanje za nagradu za dizajn bilo je širom svijeta, sa nominacijama iz svih glavnih industrijskih sektora i prijavama iz značajnog broja zemalja.

Entuzijasti dobrog dizajna i novinari širom svijeta srdačno su pozvani da dobiju svježu dizajnersku inspiraciju i otkriju najnovije trendove u umjetnosti, arhitekturi, dizajnu i tehnologiji posjetom izlogu dobitnika A' Design Award. Novinari i entuzijasti dizajna također će uživati u intervjuima s nagrađivanim dizajnerima.

Rezultati konkursa A' Design Competition se objavljuju svake godine sredinom aprila, prvi nagrađeni. Javno objavljivanje rezultata dolazi kasnije sredinom maja.

Najbolji proizvodi, projekti i usluge širom svijeta koji pokazuju vrhunski dizajn, tehnologiju i kreativnost nagrađeni su A' Design Award. A' Design Award simbolizira izvrsnost u dizajnu i inovaciji.

Postoji pet različitih nivoa razlikovanja nagrada za dizajn:

Platinum: Titula Platinum A' Design Award dodjeljuje se apsolutno čudesnim, izuzetno dobrim dizajnom svjetske klase koji pokazuju izuzetno superiorne kvalitete dizajna.

Zlato: Zlatna A' nagrada za dizajn dodjeljuje se izuzetno dobrim dizajnima svjetske klase koji pokazuju izuzetno superiorne kvalitete dizajna.

Srebro: Titula Silver A' Design Award dodjeljuje se izuzetno dobrim dizajnima svjetske klase koji pokazuju vrhunsku izvrsnost u dizajnu.

Bronza: Titula Bronze A' Design Award dodjeljuje se vrlo dobrim dizajnima koji pokazuju izvrsnost u dizajnu.

Iron: Titula Iron A' Design Award dodjeljuje se dobrim dizajnima koji pokazuju izvrsnost u dizajnu.

Dizajneri, umjetnici, arhitekti, dizajnerski studiji, arhitektonski biroi, kreativne agencije, brendovi, kompanije i institucije iz svih zemalja godišnje se pozivaju da učestvuju u dodjeli priznanja nominacijom svojih najboljih radova, projekata i proizvoda za razmatranje nagrada.

A' Design Awards se dodjeljuju u vrlo širokom rasponu kategorija takmičenja, koje dalje sadrže mnoge potkategorije.

Kategorije A' Design Award mogu se grupirati u pet superskupova:

Nagrada za dobar prostorni dizajn: Kategorija nagrade za prostorni dizajn prepoznaje dobre dizajne u arhitekturi, dizajnu enterijera, urbanom dizajnu i pejzažnom dizajnu.

Nagrada za dobar industrijski dizajn: Kategorija nagrade za industrijski dizajn priznaje dobar dizajn u dizajnu proizvoda, dizajnu namještaja, dizajnu rasvjete, dizajnu uređaja, dizajnu vozila, dizajnu ambalaže i dizajnu mašina.

Nagrada za dobar komunikacijski dizajn: kategorija nagrada za komunikacijski dizajn prepoznaje dobre dizajne u grafičkom dizajnu, dizajnu interakcije, dizajnu igara, digitalnoj umjetnosti, ilustraciji, videografiji, reklamnom i marketinškom dizajnu.

Nagrada za dobar modni dizajn: kategorija nagrada za modni dizajn priznaje se za dobar dizajn u dizajnu nakita, dizajnu modnih dodataka, odeće, obuće i odevnih predmeta.

Nagrada za dobar dizajn sistema: Kategorija nagrade za dizajn sistema prepoznaje dobre dizajne u dizajnu usluga, strategiji dizajna, strateškom dizajnu, dizajnu poslovnog modela, kvalitetu i inovacijama.

Dobitnici koji ispunjavaju uslove pozvani su da prisustvuju glamuroznoj gala večeri i ceremoniji dodjele nagrada u Italiji, gdje će biti pozvani da proslave svoj uspjeh, kao i da pokupe svoje trofeje, nagradne sertifikate i godišnjake.

Nagrađivani dizajni su dalje izloženi na međunarodnoj izložbi dizajna u Italiji. Pobjednici koji ispunjavaju uslove za nagradu A' Design Award dobivaju željenu A' Design nagradu.

A' Design Prize uključuje niz usluga za odnose s javnošću, publicitet i licenciranje kako bi se stvorila globalna zahvalnost i svijest o nagrađivanim dobrim dizajnom.

A' Design Prize uključuje licenciranje logotipa A' Design Award Winner za kvalifikovane laureate kako bi im se pomoglo da razlikuju svoje dobre dizajnerske proizvode, projekte i usluge od drugih proizvoda, projekata i usluga na tržištu.

A' Design Prize uključuje međunarodne i višejezične odnose s javnošću, reklamne i promotivne usluge koje pomažu nagrađivanim dizajnima da steknu svjetsku izloženost, marketing i medijski plasman.

A' Design Award je godišnji događaj za dizajn. Prijave za sljedeće izdanje A' Design Award and Competition su već otvorene. A' Design Award prihvata prijave iz svih zemalja u svim industrijama. Zainteresovane strane su dobrodošle da nominuju dobre dizajne za razmatranje nagrada na web stranici A' Design Award.

Spisak trenutnih članova žirija, kriterijumi za ocjenjivanje dizajna, rokovi za konkurs za dizajn, obrasci za prijavu na konkurs za dizajn i smjernice za prezentaciju nagrada za dizajn dostupni su na web stranici A' Design Award.

O A' Design Awards

A' Design Award ima filantropski cilj da unaprijedi društvo dobrim dizajnom. A' Design Award ima za cilj da stvori svijest o dobrim dizajnerskim praksama i principima širom svijeta, kao i da zapali i nagradi kreativnost, originalne ideje i generiranje koncepta u svim industrijskim sektorima.

A' Design Award ima za cilj da pomakne granice nauke, dizajna i tehnologije napred izgradnjom snažnih podsticaja za kreatore, inovatore i brendove širom sveta da osmisle vrhunske proizvode i projekte koji koriste društvu.

A' Design Award se raduje promoviranju vrhunskih proizvoda i projekata koji nude dodatnu vrijednost, povećanu korisnost, novu funkcionalnost, poboljšanu estetiku, izuzetnu efikasnost, bolju održivost i veće performanse.

A' Design Award ima za cilj da bude snažna pokretačka snaga ka stvaranju bolje budućnosti uz dobar dizajn, i zato A' Design Prize posebno sadrži veliki broj usluga za promociju nagrađenih dobrih dizajna.


Pogledajte dobitnike A' Design Awards
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.