Silver Feast Residential House by Chu Huang Shi

Home > Winners > #75992


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Silver Feast

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
Neoclassical style striving for construction method and details that make people can experience the delicate aesthetics in this style. This project grasps boutique and fashion elements and integrates the elegant by blending black, white and diamond pattern, and completes main wall and other exquisite arrangement by material, color, line board and edge, and rhombus to successfully embody the home owners’ personality and preference in residential space and show unique customization spirit.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
In this case, the neoclassical style is designed to echo the peculiarity of the occupants, and the elegant atmosphere is shown by plenty of white elements inspired by the inspiration of Art Deco, the diamond pattern is used to show the classical primary vision and represents the good luck to the owners. The design focuses on how to achieve the visual consistency of the cabinet style, unobstructed vision, and increase space interaction of family or friends reunion.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Before the designer takes over this case, the owner has requested an acquainted designer to plan the space but fluent dynamic line and pattern arrangement of the resident space cannot be presented. As the owner keeps an eye on the Shizhu Design Group, the owner gives up the original design and requests Shizhu Design Group to re-plan the space to achieve fluent space planning. A full-length mirror is arranged at the left side of the hallway and the dynamic line is led to the drawing room; in the public area, the designer designs the television walls not built to the floor top for reserving an access to provide roomier public area, and more freer interaction and communication between the drawing room and the dining room. Even for the study at the back of the sofa, the oppression of narrow space is removed by penetrability design, imported wallpaper with special figures and indirect light source, Boutique texture is shown in tiny space; the owner's five family members are very harmonious, even the hostess is able to make cookies, and a bar counter and a light food area is built to provide an area for the whole family to get along at ordinary times.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
-

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Two presold houses are merged by removal of middle partition wall to form 50m2 resident interior. Imposing and grandiose posture is emphasized over the hallway area, and so diamond pattern block floors are installed, and imposing end feature wall is built by golden mountain stone with gradient facade and amber gloss surface and titanium-coated metal trim strip; in large-area space, two-sided cabinet design is used for the television wall to improve storage function, the wall is built in the middle of the space but not built to floor top to separate the drawing room and dining room and form a whole open and flowing space. To manifest the process detail of the neoclassical style, the spare is divided by while bottom and gray wall surface, imposing manner is shown by end visual scene and Art Deco; the crossbeam is decorated by locally attaching mirror surface or visual openness is extended; the classical element of Chanel is perfectly presented in the master bedroom, the wall surface is painted in cream color and gradient line board mould is built by black trim strip to restore of the classic elegance of 1960s.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
-

TAGS:
Interior, Neoclassical Design, House, Residence

RESEARCH ABSTRACT:
Two presold adjacent houses are merged by removal of middle partition wall to provide a capacious resident space; the public area is arranged in the middle according to the benchmark double door, the drawing room is separated from the dining room by half height television wall, and a walkway is reserved at two sides to provide open sense of space, two sides are built to private area so that public and private area are naturally clear and symmetrical. To echo with the owner’s temperament and fashion taste in loving Chanel, whole interior is decorated by neoclassical style, white and gray coating is used in the public area to provide the elegance of classical elements in the space, and the main visual design is strengthened by connecting the areas by classical rhombus symbols and application of Art Deco; the coating which the use is fond of is used in the private area with various changes, and customized neoclassical space is built.

CHALLENGE:
The challenge is how to deliver the details of the neoclassical style, show and arrange process details and reproduce classical romantic charm of Chanel of 1960s and 70s so as to achieve harmonious, cultured and elegant space design.

ADDED DATE:
2019-02-11 03:28:07

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
SZ Design

Visit the following page to learn more: http://www.szd.com.tw/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Shizhu Design Co., Ltd.

PROFILE:
Shizhu Design Co., Ltd. delivers introverted intellectual atmosphere by diversified hierarchical design methods, pursues innovative thinking and changing styles, deeply understands the needs and budget of house owners, and give complete suggestions for different spaces to create an aesthetic feeling and functional residential space and give humanistic breath to the residential space, and has the courage to accept any challenge of space design.

NOMINATION DETAILS

Silver Feast Residential House by Chu Huang Shi is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chu Huang Shi when results are announced.
AWARD DETAILS

Silver Feast Residential House by Chu Huang Shi is Runner-up for A' Design Award in Interior Space and Exhibition Design Category, 2018 - 2019.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chu Huang Shi.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chu Huang Shi.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |