Desire of Comfort Lighting Townhouse Interior Design by Pei-Chieh Lu, Mei-Ting Chiu

Home > Winners > #58903


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Desire of Comfort Lighting

PRIMARY FUNCTION:
Townhouse Interior Design

INSPIRATION:
Grim, moist, and poor ventilation is the first impression you experience when you enter into the traditional townhouse. These poses as one of the most common problems between the gloomy and shared narrow passages within these housings. What we are inspired to do is through the usage of light, guidance, and tandem, we would be able to strengthen the atmosphere in creating an absolute new space. We hope to use light attraction, wind guidance, and space connections to strengthen and create a new spatial design. One of which when both light and ventilation is combined the basic conditions of a worthy house can be naturally born.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Tear down the original wall that acted as a blockage, allowing light and air to pass through into the centre of the house. We use the original structural advantage from the back portion of the dining and kitchen area to allow direct skylight to flow indoors. This grants a consistent, charming yet natural lightened atmosphere, where air can flow through creating a natural comfort within the space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The original high rise living room was connected through a dark long hallway linking up to the gloomy kitchen. Through translucent display cabinets, steel hollow staircases, metal grille, and steel flooring we create a spatial plane and three-dimensional connection through the living quarters. All of which also creates the hallucinating vision of space between the ambiguous and translucent atmosphere, allowing the space to become more cohesive with a slight visibility between the circulation of the pathway.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project spent nine months in architecture remodel and interior design in the Taoyuan City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Discarding the original ornate marble, Designers have used the matte floor tiles which consist of several assortments, along with the use of sand color to create a more comfortable home environmental atmosphere. With a variety of mixed materials used for this case, not only define each space but also clearly highlights the user's personal style. With the high rise space available, by used dark tones such as veneer and steel embellishment to achieve the effects of quiet and calmness. The mezzanine is wrapped around the steel steps, allowing light changes to advance till 2F.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
273 square meter

TAGS:
Residence, Townhouse, Architectural physic, Steel structure, High ceiling

RESEARCH ABSTRACT:
The high rise living room area uses the steel structure to create an empty bridge to derive a bookcase for a reading corner. Allowing top and bottom floor activity to have different views yet also have a sense of hierarchy of up and down activities. Through the living room’s translucent display cabinets and steel hollow staircases, this creates the layer by layer guide the next space continuing on the back portion of the kitchen and dining area where it allows the befalling skylight to connect around the whole public area. We expect our designs not only to improve the living atmospheres but most importantly to use the tangible spaces to affect intangible activities that can enhance the emotional connections between inhabitants.

CHALLENGE:
The biggest challenge was the limited budget we had to improve the electricity, water supply, sewage, water leakage problems and the building structure in order to meet a humanized design. This challenge definitely required designers to have an expertise in reconstruction for all these pipeline structures to achieve the desired design.

ADDED DATE:
2017-07-11 05:01:37

TEAM MEMBERS (2) :
PEI-CHIEH LU and MEI-TING CHIU

IMAGE CREDITS:
PEI-CHIEH LU

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to ISID Ltd., 2017.

Visit the following page to learn more: https://bit.ly/2GHE7nf
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
ISID Ltd.

PROFILE:
The standpoint of ISID Ltd. is very simple, one of which provides “Concept and Strategy”, the "Concept” advocates to improve the living attitude. The "Strategy" is basing designs on original ideas. The core value is providing the right designs for the result to fulfill its value. ISID Ltd. provides to fulfill a designer's role in assisting clients in solving the architectural and spatial issues. Along with clients, we aim to find out an appropriate solution for their space. Through communication and trust provided through our professional services, we assist clients in building up their own personally designed space.

NOMINATION DETAILS

Desire of Comfort Lighting Townhouse Interior Design by Pei-chieh Lu, Mei-ting Chiu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Pei-Chieh Lu, Mei-Ting Chiu when results are announced.
AWARD DETAILS

Desire of Comfort Lighting Townhouse Interior Design by Pei-chieh Lu, Mei-ting Chiu is Runner-up for A' Design Award in Interior Space and Exhibition Design Category, 2017 - 2018.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Pei-Chieh Lu, Mei-Ting Chiu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Pei-Chieh Lu, Mei-Ting Chiu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |