Continuity House Residential Unit by Madmen Studio

Home > Winners > #50428


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Continuity House

PRIMARY FUNCTION:
Residential Unit

INSPIRATION:
It is a project to design a around 1300sqft apartment for a couple and their three cats. Privacy between spaces become less important beacause of the low quantity of users. Therefore, it provides us higher possibility to increase different kind of bonding between space in order to enhance users' interaction.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The main concept of this project is about Continuity. The word "Continuity" is about both solid & virtual connections between space. MADMEN STUDIO make use of 4 keys elements including Wall Planes, Vision, Human Circulation & Penetration of Light to achieve our core idea. The entire space is integrated and the in-between connection between space and users are increased. Users are no longer isolated by boundaries within rooms but being pulled closer and closer.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Few pieces of ribbed glass are framed by a series of customized steel frame structural and are applied to act as a partition between a study and a master bedroom. The special semi-transparent partition is able to do what traditional brick wall cannot do as it allows natural lights to penetrate between rooms but, at the same time, provides privacy between users.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in March 2016 and finished in July 2016. The project is located at a new built luxury Hong Kong estate, Mayfair by The Sea.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Instead of traditional brick wall partition, a semi-transparent partition is added to separate the study and master bedroom. The semi-transparent partition is a combination of a double-sided usage TV cabinet surrounded by a steel structural framed ribbed glass. The partition allows lights to penetrate between space but, at the same time, provides a certain level of privacy between users.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
120m2

TAGS:
Continuity, House, interior, apartment, architectural, spatial, HongKong, home, contemporary, millworks, ribbedglass, ribbed

RESEARCH ABSTRACT:
Hong Kong is known as a high dense city with high population. Most of the flat units are quite small and just designed for basic functional purpose. These typical units are usually combinations of rooms without any architectural, humanity and aesthetic spatial linkages. Therefore, adding these values to the design become much more important than any other large and low dense cities for increasing the living quality in Hong Kong. Continuity House is a residential design project which is a experiment about strengthening the bonding, no matter solid or virtual, between space according to the users' habit and needs.

CHALLENGE:
In order to save budget, the client did not want to replace the existing flooring material. Demolition for new layout arrangement become challenging and it was also a difficult task for us to pick material for newly added designs to match with existing flooring.

ADDED DATE:
2016-09-19 08:51:42

TEAM MEMBERS (2) :
Creative Director: Kalven Lee and Creative Director: Jassie Fung

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Kalven Lee, Madmen Studio, 2016
Image #2: Photographer Kalven Lee, Madmen Studio, 2016
Image #3: Photographer Kalven Lee, Madmen Studio, 2016
Image #4: Photographer Kalven Lee, Madmen Studio, 2016
Image #5: Photographer Kalven Lee, Madmen Studio, 2016

PATENTS/COPYRIGHTS:
MADMEN STUDIO, 2016

Visit the following page to learn more: http://bit.ly/2dgzjCi
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Madmen Studio

PROFILE:
Madmen Studio was founded in 2014 and it is a Hong Kong based interior design studio providing professional interior services.

NOMINATION DETAILS

Continuity House Residential Unit by Madmen Studio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Madmen Studio when results are announced.
AWARD DETAILS

Continuity House Residential Unit by Madmen Studio is Runner-up for A' Design Award in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Madmen Studio.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Madmen Studio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |