Vector Residential House by Chu-Hsin Tsai

Home > Winners > #42700


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Vector

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
To rebuild the original building into a new one, the C&K team has taken the control to design since the building was in rough condition. The position of the residence meets the owner’s requirement, which is a 3-room configuration. In light of the owner who both advocates Germanic craftsmanship and expects a framework different from the rigid vertical and horizontal structure when considering concision and uniqueness, the designer seeks inspirations from the cuts to the diamonds. The designer, therefore, uses the reflections of firmness and flexibility as the outlines in many places, creating the dialogues in facades and reaching a spectacular viewpoint in aesthetics.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The daylight can pass through the porch abundantly when opening the main door. By using a bevel cabinet on the right side to the wall, the design puts the laggard air at the entrance into moves, completing the emotion precipitation from the outer to the inner. The wooden modeling wall on the left side creates the calm atmosphere, and the deep-engraved seam on the slope façade corresponds to the dark recessed grooves on the ceiling, the design of which creates the rhymed extensions from sky, earth, and wall. Besides the delicate dark recessed grooves on the ceiling that add both the meaning of lighting and the metaphor of moving guide, a big storage cabinet is placed behind the wall. The designer tries to use lines to distract the observers, making the cabinet melt into the space naturally.Fold and oblique are the two major topics in this project. Overlapping by two colors on the back wall of the sofa is the best example. The modelling wall breaches the limits of the uniform plane and there is a window behind the shield when people turn around 90 degrees inside the place. Under the premise that without affecting daylight in the room, the reverberation of strengthening continuity surface is the great ingenuity when the designer avoids the taboo of penetrating the hall.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The magnificent power of the lightning comes from the encountering of positive and negative electricity. This concept corresponds to the Yin and Yang in Chinese I-Ching, in which the everlasting cycle of energy is created. The combination of Yin and Yang makes Tai chi, a Daoism cosmological concept. Based on the image of Tai Chi, in the center of the dining room and restaurant area lies a TV bench shaped as a united Ying-Yang rotation. This design brings up the spatial energy, functioning as the dynamic center of the lightning totem.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in Taipei.

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
wood, marble

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
215 square meters

TAGS:
Flash, Lighting, Tai-Chi, Ying-Yang, Rotation, Energy, Feng Sui

RESEARCH ABSTRACT:
Fold and oblique are the two major topics in this project. Overlapping by two colors on the back wall of the sofa is the best example. The modelling wall breaches the limits of the uniform plane and there is a window behind the shield when people turn around 90 degrees inside the place. Under the premise that without affecting daylight in the room, the reverberation of strengthening continuity surface is the great ingenuity when the designer avoids the taboo of penetrating the hall.

CHALLENGE:
Fold and oblique are the two major topics in this project. Overlapping by two colors on the back wall of the sofa is the best example. The modelling wall breaches the limits of the uniform plane and there is a window behind the shield when people turn around 90 degrees inside the place. Under the premise that without affecting daylight in the room, the reverberation of strengthening continuity surface is the great ingenuity when the designer avoids the taboo of penetrating the hall.The simple style TV wall plays a functional role in the public area that flexibly splits the place into living room and dining room. The designer uses dark wooden cabinet and grey marble to make twisting double stairs. Such wild imagination represents the highest level symbolizing harmonic yin and yang; demonstrates an excellent contemporary sculpture; endows the ornamental value. The chic white dining table and snow painting on the wall in the dining room, makes the lines more neat and interesting, which have a brand new expression.

ADDED DATE:
2015-09-22 02:42:15

TEAM MEMBERS (1) :
Chu-Hsin Tsai

IMAGE CREDITS:
Chu-Hsin Tsai, 2015.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to C&K International Architectural and Interior Design Co.

Visit the following page to learn more: http://www.ck-design.com.tw
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
C&K Architectural & Interior Design

PROFILE:
C&K is a company which offer superior professional service of Architectural and interior design for all kinds of clients world wide. C&K also offer chinese traditional Feng-Sui service for particular need.

NOMINATION DETAILS

Vector Residential House by Chu-Hsin Tsai is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chu-Hsin Tsai when results are announced.
AWARD DETAILS

Vector Residential House by Chu-Hsin Tsai is Runner-up for A' Design Award in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chu-Hsin Tsai.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chu-Hsin Tsai.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |