Riverside Reflections Residence by Tai Chang Liu

Home >


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Riverside Reflections

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
At the Gwandu plain where two rivers of the Taipei city converge, the owner seeks for a living of tranquility with elegance and grandiosity. In order to meet the needs of the residents, the designer set the interior's tone as semi-luxurious lifestyle amidst natural surroundings. The outwardly squarish layout and inwardly rounded frames combine with a Zen charm, fulfilling the ideal living the residents have in mind.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
In order to extend the peaceful atmosphere infinitely in the ambience for one to stroll around the living space, the designer applies earth tone and gray shades palette with black lines to delineate. Light colored marble flooring, integrated with granite walls, wooden grains, offering serenity and graciousness to the visual. Metallic embellishments shine with glows, while the French windows invite more natural landscape inside.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
With great sized windows to invite natural lighting, LED lights, VFD installation, and automatic control system, the air circulation is maintained within a standard quality. Every corner in the house is designed to function with energy efficiency.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
This project is finished in May 2021 in Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Applying "circle" as a symbol of union and a conscious design layout to frame the living room and the dining, the circular multilayers of the ceiling visually creates a sense of depth. With dark lines on the stone flooring as the traffic flows, the intuition guides residents along, creating a harmonious neatness to the transitions of different functional areas. The circular shapes used in the living room vertically correspond to each other, from bottom to above.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
This project is 215 square meters.

TAGS:
Interior Design, Residence, Riverbank, Tranquility, Grandiosity

RESEARCH ABSTRACT:
The design meets the needs of the residents with a minimalist style. In order to prevent excessive waste or carbon dioxide emission, the designer applies organic, recycled, and reused materials such as decorative cotton cloth, metallic items, glass, and artificial stone for sustainable purpose. All the building materials used are approved by Taiwan Green Building label and eco-friendly medals from other countries.

CHALLENGE:
The riverside view echoes with the symmetrical TV marble wall in the front and the back of the sofa area. Integrated with ancestral tablet and buddhist shrine, the designer arranges ventilator and storage rooms to help fit the installation in this semi-luxurious living space. In addition, the private rooms are decorated in a neoclassical and minimalist style. Through use of wall molding, patterns, metallic textures and color blocks, the space appears more simplistic and extensive.

ADDED DATE:
2022-02-22 07:31:38

TEAM MEMBERS (2) :
Designer: Tai Chang Liu and Designer: Li Chen Yang

IMAGE CREDITS:
Image #1-5: Photographer MD MOTIVO, Riverside Reflections, 2021.

Visit the following page to learn more: https://messiah-interiordesign.com/
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
meSSIAH INTERIOR DESIGN CO.,LTD.

PROFILE:
Established in 1999, meSSIAH INTERIOR DESIGN CO.,LTD. pursues to satisfy each client with years of experience. Divided into design, constructing and softcover department, meSSIAH INTERIOR DESIGN CO.,LTD. listens carefully to the needs and makes good use of various environmentally friendly materials.

NOMINATION DETAILS

Riverside Reflections Residence by Tai Chang Liu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Tai Chang Liu when results are announced.
AWARD DETAILS

Riverside Reflections Residence by Tai Chang Liu is Runner-up for A' Design Award in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Tai Chang Liu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Tai Chang Liu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.