Construction of Natural Shadows Residential House by Chu-Shiuan Lin

Home >


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Construction of Natural Shadows

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
With changes in family structure in recent years, small-footage residences have become the housing mainstream, it ushers indoors sunshine and greenness unique to the area, thereby making it a pleasant laid-back home environment.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The unique, original design is based on the Western architectural theory of “making the shape follow the functionality,” which, blended with sensual details originating from Eastern feng-shui, creates a modern residence that is a brainchild of combining the ancient and modern, as well as the Eastern and Western.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Beyond the common area that provides a cozy living space, the bedrooms share the same white tones and accentuate functionality of storage and restful sleep. The occupants’ clothing and daily items are neatly put away. Besides, healthy paint and natural light ensure a perfect environment for rest and leisure.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in March 2021 in southern Taiwan and finished in June 2021.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Imagery of a bamboo grove incorporates the entire space with diverse materials and countenances. The separate entryway serves as a transition section for the indoors and the outdoors. A mix and match of stone, wood and gray mirror, along with glittering warm glow from the fan-shaped veined light fixture on the ceiling, shapes a welcomed shift from the hustling, noisy outdoor environment to the settled, secure indoor space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
With a floor plan of 80 square meters and two bedrooms, a living room, a dining room and two bathrooms.

TAGS:
Elvancent Design Co.,Ltd, LIN CHU-SHIUAN, Residential House, Interior Design, Bamboo grove

RESEARCH ABSTRACT:
The common area features white tones, which, together with the large French windows and natural light as well as its open floor plan, construct a living space that looks more spacious. The main TV wall, into which large cabinetry is cleverly blended, extends from the entryway to the French windows overlooking outside. Its vertical streamlined divisions make for a natural vibe of being in bamboo groves. Behind the sofa is an open-concept study for working at home. Its windowsill can serve as a couch, shaping a quiet and cozy nook in the space. The long wooden table doubles as a dining room and a desk, thereby integrating two entirely different sections and cleverly making the best of the footage.

CHALLENGE:
The overall design is a combination of modernist “Less is more” and Eastern concept of feng-shui as well as the five elements. By a minimalist design concept, an appropriate balance is achieved in the limited space. Its thoughtful organization of storage space also makes it possible to enrich sensual experiences.

ADDED DATE:
2021-12-13 03:47:15

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Chu-Shiuan Lin, 2021.

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Elvancent Design Co.,Ltd.

PROFILE:
Our designs adhere to the belief that a good, agreeable living environment is based on connection between the building, the landscape and the interior design, with a further use of industrial design to add liveliness and vitality to the space. A good construction must be true to its name, with natural landscape, interior design, industrial design and life aesthetics being indispensable elements. Only in this way can the joy of constructing one’s dream home of happiness endure and never fade. We customize a style that belongs to you, building the most natural life enjoyments with the best plan and layout. Be it mansions, villas, hotels or business spaces, we are the best.

NOMINATION DETAILS

Construction of Natural Shadows Residential House by Chu-Shiuan Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chu-Shiuan Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

Construction of Natural Shadows Residential House by Chu-Shiuan Lin is Runner-up for A' Design Award in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chu-Shiuan Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chu-Shiuan Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.