Continuare La Vita Art Object by Lia Versteege

Home >




DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Continuare La Vita

PRIMARY FUNCTION:
Art Object

INSPIRATION:
Mijn fascinatie voor het oneindige het voortdurende leven in welke vorm dan ook bracht me naar de oorsprong van al het leven. De cel de machtige intelligente cel. In veel van mijn werken keert de cel terug als een vorm of vormt de basis van ruimtelijke werken. De objecten zijn bedoeld om schoonheid uit te stralen. Schoonheid die vragen oproept en inzicht geeft in de zin van het bestaan. Schoonheid doet een beroep op momenten van geluk. De magische wereld van het oneindige en schoonheid kan het koord van het leven raken dat ons nieuw perspectief biedt.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Mijn objecten, gevormd uit gerecyclede producten, zoals glazen flessen, potten en metalen, al dan niet roestig, zijn bedoeld om schoonheid uit te stralen. De schijnbare tegenstelling tussen de materialen roestig staal en glas kan zorgen voor een fascinerend verhaal. Samen vormen ze een nieuwe eenheid. Een stevige basis en een transparant reflecterend vervolg. De toevalligheden die zich soms in de oven voordoen, worden vaak gebruikt voor nieuwe composities die tot nieuwe inzichten en sentimenten kunnen leiden.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Dit werk met een stevige basis en een transparant tijdloos middendeel draagt een cel op een bed van uitwaaierend glas. Door zijn transparantie en configuratie kan dit beeld een gevoel van schoonheid oproepen. Een schoonheid die inzichten kunnen oproepen die raken aan het fundament van het bestaan.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Ik heb dit object ontworpen en gemaakt in mijn eigen atelier in Leeuwarden tussen januari en mei 2021 Het is nog niet buiten mijn atelier gezien.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Fine Arts and Art Installation Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Dit ontwerp is gemaakt van verroest staal en verschillende soorten glas. Maat hoog 42 breed en diep 14 cm. Het glas wordt in een oven gesmolten van een bestaand product zoals flessen en potten. Producten worden gerecycled. De ecosystemen zijn door ons mensen uit balans gebracht. Met mijn werk wil ik aandacht vragen voor de wegwerpmaatschappij. De producten in mijn objecten krijgen een tweede leven.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
De afmeting is in totaal 42 cm en 14 cm breed en diep. De temperatuur in de oven is tussen de 720 en 760 graden. Zij bepaalt het eindresultaat. 1 graad te hoog en het product smelt te veel uit. Elk soort glas heeft zijn eigen temperatuur. Ik laat het metaal in de buitenlucht eroderen totdat het de kleur heeft bereikt die ik wil. Soms zorgt de oven of het type glas voor een verrassing en die verrassing wordt dan gebruikt voor een nieuw ontwerp. Soms zet toeval je op een ander spoor.

TAGS:
life, respect, transparent, light, recycling, cells.

RESEARCH ABSTRACT:
Het is belangrijk om een kunstwerk te maken zonder al te veel gedachten en zonder te veel te willen. Ideeën worden geboren uit een manier van leven en voelen. Vanuit een levenshouding ontstaat de drang om ideeën naar buiten te brengen, in welke vorm dan ook. Het basisidee van mijn kunstwerken is vaak hetzelfde. De implementatie kan op vele manieren worden gedaan en is tijdsgebonden. Het gaat om het leven dat aan grote veranderingen onderhevig is. De mens heeft zich te veel ontwikkeld als een hooghartige heerser over de natuur zonder respect voor de afhankelijkheid van alles wat leeft.

CHALLENGE:
Het smelten van het glas is spannend. De temperatuur in de oven moet kloppen met het type glas. En staat het object op de juiste plek. Na 24 uur kan de oven open en kun je kijken of dit omgesmolten onderdeel bij jouw ontwerp past.

ADDED DATE:
2021-06-27 13:05:15

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Image # No 1 : Photographer Andre Minkema Image # No 2 : Photographer Andre Minkema Image # No 3 : Photographer Andre Minkema Image # No 4 : Photographer Andre Minkema Image # No 5 : Photographer Andre Minkema Video Credits : Creator Andre Minkema

Visit the following page to learn more: https://www.liaversteege.nl


CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Lia Versteege

PROFILE:
The object Cell Division was created as a result of an exhibition about women, scientists. Size of the glass medal is 10 by 10 cm. Here the Woman, the science and the cell come together. Review in the Munt koerier. Versteege currently uses existing glass forms and melts them into new works of art. She belongs to the group of conceptual medalists in The Netherlands who move in a different direction from tradition. Arnold Nieuwendam



NOMINATION DETAILS

Continuare La Vita Art Object by Lia Versteege is a Nominee in Fine Arts and Art Installation Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Lia Versteege when results are announced.


AWARD DETAILS

Continuare La Vita Art Object by Lia Versteege is Runner-up for A' Design Award in Fine Arts and Art Installation Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Lia Versteege.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Lia Versteege.


SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials


See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.