Објавени се победниците на A' Design Awards

Home > Press > Results > Award-winning designs
Меѓународната награда за дизајн A' ги објави најдобрите дизајни на годината во сите дизајнерски дисциплини.


Објавени се победниците на A' Design Awards

Меѓународната награда за дизајн A' ги објави најдобрите дизајни на годината во сите дизајнерски дисциплини.

A' Design Award (http://www.designaward.com), меѓународните награди за дизајн што го регулираат Светското рангирање за дизајн, ги објави резултатите од својот последен конкурс за дизајн.

A' Design Award објавија илјадници добри дизајни, добро дизајнирани производи и инспиративни проекти како победници. Новообјавените наградени дизајни се објавени онлајн на листата на победници на A' Design Award.

Пријавувањата за A' Design Awards беа внимателно оценети од меѓународно влијателно големо жири кое собра истакнати академици, влијателни новинари, етаблирани професионалци за дизајн и искусни претприемачи од целиот свет.

Жирито на A' Design Award посвети големо внимание на презентацијата и деталите за секој проект. Интересот за наградата за дизајн беше ширум светот, со номинации од сите поголеми индустриски сектори и пријавени од значителен број земји.

Ентузијастите на добриот дизајн и новинарите ширум светот се срдечно поканети да добијат свежа дизајнерска инспирација и да ги откријат најновите трендови во уметноста, архитектурата, дизајнот и технологијата со посета на изложбата на добитникот на A' Design Award. Новинарите и дизајнерските ентузијасти исто така ќе уживаат во интервјуата со наградуваните дизајнери.

Резултатите од А' Конкурсот за дизајн се објавуваат секоја година во средината на април, најпрво на добитниците на награди. Јавното објавување на резултатите доаѓа подоцна во средината на мај.

Најдобрите производи, проекти и услуги ширум светот кои покажуваат супериорен дизајн, технологија и креативност се наградени со A' Design Award. Наградата за дизајн A' симболизира извонредност во дизајнот и иновациите.

Постојат пет различни нивоа на разлика за награди за дизајн:

Платинум: Наградата за дизајн Platinum A' се доделува на апсолутно чудесни, исклучително добри дизајни од светска класа кои покажуваат исклучително супериорни квалитети на дизајнот.

Злато: Наградата за дизајн Gold A' се доделува на исклучително добри дизајни од светска класа кои покажуваат исклучително супериорни квалитети на дизајнот.

Сребрена: Наградата за дизајн Сребрена А' се доделува на исклучително добри дизајни од светска класа кои покажуваат супериорна извонредност во дизајнот.

Бронза: Наградата Бронзена А' Дизајн се доделува на многу добри дизајни кои покажуваат извонредност во дизајнот.

Железо: Наградата за дизајн на Iron A' се доделува на добри дизајни кои покажуваат извонредност во дизајнот.

Дизајнерите, уметниците, архитектите, дизајнерските студија, архитектонските канцеларии, креативните агенции, брендовите, компаниите и институциите од сите земји секоја година се повикани да учествуваат во признанијата со номинирање на нивните најдобри дела, проекти и производи за разгледување на наградите.

Наградите А' Дизајн се доделуваат во многу широк опсег на натпреварувачки категории, кои понатаму содржат многу подкатегории.

Категориите A' Design Award може да се групираат во пет супермножества:

Награда за добар просторен дизајн: Категоријата за награда за просторен дизајн ги препознава добрите дизајни во архитектурата, дизајнот на ентериер, урбаниот дизајн и дизајнот на пејзажот.

Награда за добар индустриски дизајн: Категоријата за награда за индустриски дизајн признава добри дизајни во дизајнот на производи, дизајн на мебел, дизајн на осветлување, дизајн на апарати, дизајн на возила, дизајн на пакување и дизајн на машини.

Награда за добар комуникациски дизајн: Категоријата за награда за комуникациски дизајн признава добри дизајни во графички дизајн, дизајн на интеракција, дизајн на игри, дигитална уметност, илустрација, видеографија, рекламирање и маркетинг дизајн.

Награда за добар моден дизајн: Категоријата за награда за моден дизајн ги препознава добрите дизајни во дизајнот на накит, дизајнот на модни додатоци, облеката, обувките и дизајнот на облека.

Награда за добар дизајн на системот: Категоријата за награда за дизајн на системот ги препознава добрите дизајни во дизајнот на услуги, стратегијата за дизајн, стратешкиот дизајн, дизајнот на бизнис модели, квалитетот и иновациите.

Добитниците на наградите кои ги исполнуваат условите се поканети да присуствуваат на гламурозна гала вечер и церемонија на доделување награди во Италија, каде што ќе бидат повикани на сцена за да го прослават нивниот успех, како и да ги соберат своите трофеи, сертификати за награди и годишници.

Наградените дизајни дополнително се изложени на меѓународна изложба за дизајн во Италија. На подобните победници на A' Design Award им се доделува посакуваната награда A' Design.

Наградата А' Дизајн вклучува серија услуги за односи со јавноста, публицитет и лиценцирање за да помогне да се создаде глобална благодарност и свест за наградуваните добри дизајни.

Наградата А' Дизајн вклучува лиценцирање на логото на добитник на наградата А' дизајн на подобни лауреати за да им помогне да ги разликуваат нивните добри дизајнерски производи, проекти и услуги од другите производи, проекти и услуги на пазарот.

Наградата за дизајн А' вклучува меѓународни и повеќејазични услуги за односи со јавноста, рекламирање и промоција за да им помогне на наградуваните дизајни да добијат светска изложеност, маркетинг и медиумско пласирање.

A' Design Award е годишен настан за дизајн. Пријавите за следното издание на наградата и конкурсот за дизајн A' се веќе отворени. Наградата за дизајн A' прифаќа пријави од сите земји во сите индустрии. Заинтересираните страни се добредојдени да номинираат добри дизајни за разгледување награди на веб-страницата на A' Design Award.

Списокот на актуелните членови на жирито, критериумите за евалуација на дизајнот, роковите за конкурс за дизајн, формуларите за пријавување конкурс за дизајн и упатствата за презентација за влез во наградата за дизајн се достапни на веб-страницата на A' Design Award.

За A' Design Awards

Наградата за дизајн A' има филантропска цел да го унапреди општеството со добар дизајн. A' Design Award има за цел да создаде свест за добрите дизајн практики и принципи ширум светот, како и да ја разгори и награди креативноста, оригиналните идеи и генерирањето концепти во сите индустриски сектори.

Наградата за дизајн A' има за цел да ги помести границите на науката, дизајнот и технологијата напред преку градење силни стимулации за креаторите, иноваторите и брендовите ширум светот да смислат супериорни производи и проекти кои имаат корист на општеството.

Наградата за дизајн со нетрпение очекува да промовира супериорни производи и проекти кои нудат дополнителна вредност, зголемена корисност, нова функционалност, подобрена естетика, исклучителна ефикасност, подобра одржливост и повисоки перформанси.

Наградата за дизајн A' има за цел да биде силна движечка сила кон создавање подобра иднина со добар дизајн, и затоа наградата A' Design особено содржи голем број услуги за промовирање на наградените добри дизајни.


Погледнете ги победниците на A' Design Awards
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.