Добитниците на А' Design наградaта за 2021 се објавени

THE AWARD
CATEGORIES
REGISTRATION
SUBMIT YOUR WORK
ENTRY INSTRUCTIONS
TERMS & CONDITIONS
PUBLICATIONS
DATES & FEES
METHODOLOGY
CONTACT
WINNERS
PRESS ROOM
GET INVOLVED
DESIGN PRIZE
DESIGN STORE
 
THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS

Објавени Резултати

Home > Press > Results Announced > Macedonian
Меѓународното A’ Design Award & Competition ги Објави Резултатите за 2021

Добитниците на А' Design наградaта за 2021 се објавени
Меѓународната А’ Design Award & Competition ги објави најдобрите дизајни за 2020 - 2021 во сите дисциплини за дизајн.

A’ Design Award & Competition (designaward.com), светски најголемата и меѓународно најраспространетата награда за дизајн ги објави резултатите за натпреварувањето во дизајн за 2020 - 2021 : 2094 Добитници од 108 земји во 104 различни дисциплини за дизајн. Пријавите беа внимателно оценувани од страна на меѓународна жири комисија составена од влијателни научници, истакнати членови на печатот, професионалци за креативен дизајн и искусни претприемачи кои посветија огромно внимание на деталите за време на гласањето на секоја пријава.

Дизајн ентузијастите, вљубениците и уредниците ширум светот се срдечно поканети да добијат нова дизајн инспирација и да ги откријат најновите трендови во уметноста , архитектурата и технологија преку посета на онлајн галеријата на добитници на A’ Design Awards’ на http://www.designmag.org, каде се прикажани сите врвни дизајни од Меѓународното A’ Design Натпреварување за дизајн за 2020 - 2021, како и неградени дела од претходните години. Уредниците и љубителите на дизајнот, може да да ги погледнат и интервјуата со наградените дизајнери на http://www.design-interviews.com

Резултатите од А’ Design натпреварувањето се објавуваат секоја година на 15 април. Најдобрите производи, проекти и услуги од целиот свет, кои се истакнуваат со супериорен дизајн, технологија и креативност се наградени со A’ Design Награда; како симбол за совршенство во дизајнирањето и иновациите. Има пет различни нивоа на награда: платинеста, златна , сребрена, бронзена и железна A’ Design Награда кои се доделуваат годишно во сите дизајн дисциплини. Дизајнерите, компаниите и институциите од сите земји се повикуваат секоја година да учествуваат на натпреварот преку номинирање на своите најдобри дела, проекти и производи кои понатаму се оценувани за добивање на награда.

A’ Design наградата се доделува за Добар Просторен Дизајн (Архитектура, Дизајн на Ентериери, Урбан Дизајн и Пејзажен Дизајн), Добар Индустриски Дизајн (Дизајн на Производи, Дизајн на Апарати, Дизајн на Возило, и Дизајн на Машини), Добар Комуникациски Дизајн (Графички Дизајн, Интерактивен Дизајн и Маркетинг Дизајн), Добар Моден Дизајн (Дизајн на Облека, Дизајн на Модни Додатоци и Дизајн на Обувки) , Добар Системски Дизајн (Дизајн на Услуга, Дизајн на Сстратегија, Квалитет и Иновации ), како и за Постигнувања во уметноста и литературата.

Лауреатите се поканети да присуствуваат на гламурозната гала-вечера и церемонијата на доделување на наградите во Италија каде ќе бидат повикани на сцената да ги подигнат своите трофеи, сертификати за награда и алманах. На победниците им се дава ексклузивен простор да учествуваат на изложбата за "најдобрите дизајни на годината" каде ги прикажуваат своите дела во Италија. Лауреатите исто така добиваат и "A’ Design Prize".

A’ Design Prize е исклучително посакуван и сеопфатен комплет кој им се дава на добитниците на A’ Design Award & Competition за да им помогне да ги шират своите новости на поширока меѓународна публика. Како прилог кон трофејот, сертификатот и алманахот, A’ Design Prize вклучува и услуги за односи со јавноста и маркетинг услуги, како и превод на награденото дело на десетици јазици, подготовка и дистрибуција на извештаи за печат, доживотна лиценца за користење на логото "добитник на награда", Кампања за односи со јавноста за добитниците и ивестување за наградените дела во илјадници медиуми

Бидејќи едицијата за 2020 - 2021 заврши се примаат пријави за натпреварот за 2021 – 2022 заинтересираните дизајнери, уметници, архитекти и компании би можеле да се регистрираат и да ги достават своите дела на https://competition.adesignaward.com каде што можат да се добијат понатамошни информации во врска со натпреварот за дизајн како критериуми за оценување, клучни датуми, листа на членови на жири комисијата, формулари за пријава и презентација.

За A’ Design Award & Competition:
A’ Design Award е основана со цел да се креира свест за добри дизајн практики и принципи. Крајната цел на A’ Design Award & Competition е да поттикне огромна стимулација за дизајнерите, компаниите и брендовите од сите земји за креирање на подобри производи, услуги и системи кои му помагаат на човештвото. Затоа, A’ Design Award & Competition ги истакнува и ги тера дизајнерите и брендовите од целиот свет да создадат производи и проекти кои нудат додатна вредност, зголемена корисност, нова функционалност, супериорна естетика, исклучителна ефикасност, подобра издржливост и извонредни перформанси. Дознајте повеќе за A’ Design Award & Competition на http://www.natprevarzadizajn.com

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |