Le Campus Multifunctional space by Virserius Studio

Home > Winners > #41412


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Le Campus

PRIMARY FUNCTION:
Multifunctional space

INSPIRATION:
With inspiration from the American college campus, the firm created an experience that is interactive, cool, and playful. When you walk through, you have multiple opportunities to plop down to email, read, eat, play at your leisure.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Le Campus is a hybrid collaborative work, meeting and event space, located within a hotel. The goal with this design was to apply an unconventional approach to a conventional idea; specifically, to take the meeting and work space out of their traditional norm. Le Campus embodies design freedom with bold and unusual choices made with color, texture, art and overall aesthetic. It serves as a place that invites and inspires you to take similar creative chances when collaborating with others.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Deliberate choices were made with the space planning. The open spaces of Le Campus comprise its core, the social center, game room, and library where people can mingle, brainstorm and otherwise be together. The satellite offices and meeting spaces form the perimeter, but flow easily back to the core where one can reconnect socially, replenish physically, and rejuvenate creatively.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project began in early 2014 and was completed at the end of August 2014.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
With Le Campus's low maintenance, lower cost and durability, there is reduced impact on environment over time. Amtico flooring was used throughout, a choice made because they are a brand known for strong sustainability, waste-reduction measures, and energy efficiency. Most of the pieces used in Le Campus were regionally sourced and produced. In fact, one of the antique pinball machines in the game room was purchased by one of the owners at a vintage shop in the English countryside.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The space measures approximately 800 square metres.

TAGS:
workspace, MICE, meeting, cowork, event, campus, airport, hotel, interior design, paris, france

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
The challenge was to create an optimal environment to boost cohesion, collaboration, and enable idea-sharing and solutions, while paying close attention and respect to the client’s needs.The main goal in designing this space was to support creative freedom. The best part was having an owner and operator that fully gave us that creative freedom. Of course they had opinions that we took into consideration but they truly trusted that we would create a remarkable space for guests to work with in the best way possible.

ADDED DATE:
2015-06-09 03:26:55

TEAM MEMBERS (2) :
Therese Virserius-overall design concept and execution and Regina Virserius-graffiti, art and film installation, coordination with all graphic designers.

IMAGE CREDITS:
Main Image #1: Photographer Eric Laignel, 2015
Optional Image #2: Photographer Eric Laignel, 2015
Optional Image #3: Photographer Eric Laignel, 2015
Optional Image #4: Photographer Eric Laignel, 2015
Optional Image #5: Photographer Eric Laignel, 2015

Visit the following page to learn more: http://www.virseriusstudio.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Blackstone/Hyatt Regency Charles de Gaulle

PROFILE:
Hyatt Regency Paris - Charles de Gaulle is a 4-star hotel conveniently located between France’s main international airport and the Villepinte Exhibition Centre. The hotel is a popular upscale choice for both visitors and business professionals, featuring 388 rooms and suites which blend tech-savvy sophistication with gracious comfort. Le Campus is a flexible space located on the mezzanine floor of the hotel, available for meetings, training sessions and small team events as well as large events such as buffet dinners and cocktail receptions.

NOMINATION DETAILS

Le Campus Multifunctional Space by Virserius Studio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Virserius Studio is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Le Campus Multifunctional Space by Virserius Studio is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.

· Read the interview with designer Virserius Studio for design Le Campus here.

· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Virserius Studio.

· Click here to view the profile and other works by Virserius Studio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |