Of Mountains and Clouds Renovation Restroom by Wei Cheng Lin

Home >


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Of Mountains and Clouds

PRIMARY FUNCTION:
Renovation Restroom

INSPIRATION:
After dismantling the old toilet, the main goals for the design of this project is to solve the problems of the physical environment, so that the whole campus can have more natural lighting and ventilation, as well as present a fresh and bright atmosphere. The project is located on the site of a school next to a mountain, and the mass appearance of the new toilet building is inspired by the ridgeline shape of the mountain.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Used arcs in the volumetric shape to form an atrium between the toilet and the existing building of the school. The architect specially opened the core area of the entire toilet building and used openings to let the wind penetrate. The original toilet building has blocked the natural light from entering the campus and created a great sense of oppression. The architect cleverly used openings and arcs to retract the volume to create an organic long atrium between the new toilet building.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
From the perspective of energy saving, the architect used streamlined building volumes and large central openings to highly improve air permeability. The setting of the atrium allows natural light to be introduced, and the use of green space corresponds to the white architectural space. Another feature of this project is making good use of the roof layer to increase students' activity space without wasting space at all. Thus, the effectiveness and functionality of the space are maximized.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in June 2020 in Hsinchu City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Architecture, Building and Structure Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
In this project, gray-white weather-resistant stone paint is used for the facade, and white tiles are used for the roof floor.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The total space area of the project is 127.08 square meters with only one floor located on the ground. It uses a reinforced concrete structure as the main building structure.

TAGS:
Toilet, renovation, arc, white, gray, opening, ventilation, nature, lighting

RESEARCH ABSTRACT:
It is a toilet revamp project for a school located on the side of a mountain. A bright and well ventilated single-story toilet space is created based on the usability of the entire school users. The toilet roof layer joined with the original campus building has been utilized as a flexible activity space, which improves the practicality. The curved shape is with white tones, creating a cloud-like lightness. The green atrium makes the intermediary space between the toilet and the original campus building more lively.

CHALLENGE:
The construction of curved walls, the configuration of toilet pipelines, the environmental control of ventilation, lighting, dehumidification, the series connection of human flows, and the connection of new and existing buildings are all essential considerations in the design of this project. Both the architect and the construction team have used their own expertise to implement the design concept of the project and realized the design ideas one by one.

ADDED DATE:
2021-01-05 07:09:49

TEAM MEMBERS (1) :
WEI-CHENG LIN

IMAGE CREDITS:
WEI-CHENG LIN

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
WEI CHENG LIN ARCHITECTURE FIRM

PROFILE:
WEI CHENG LIN ARCHITECTURE FIRM

NOMINATION DETAILS

Of Mountains and Clouds Renovation Restroom by Wei Cheng Lin is a Nominee in Architecture, Building and Structure Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei Cheng Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

Of Mountains and Clouds Renovation Restroom by Wei Cheng Lin is Runner-up for A' Design Award in Architecture, Building and Structure Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei Cheng Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei Cheng Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |