Results Announced

Home > Press > Results > Results Announced
A' International Design Award & Competition Announces 2022 Results


Pemenang A' Design Awards diumumkan

Anugerah Reka Bentuk A' antarabangsa mengumumkan reka bentuk terbaik tahun ini dalam semua disiplin reka bentuk.

Anugerah Reka Bentuk A' (http://www.designaward.com), anugerah reka bentuk antarabangsa yang mengawal Kedudukan Reka Bentuk Dunia, mengumumkan keputusan pertandingan reka bentuk terbaharunya.

Anugerah Reka Bentuk A' telah mengumumkan beribu-ribu reka bentuk yang baik, produk yang direka dengan baik dan projek yang memberi inspirasi sebagai pemenang. Reka bentuk pemenang anugerah yang baru diumumkan diterbitkan dalam talian di senarai pemenang A' Design Award.

Penyertaan Anugerah Reka Bentuk A' dinilai dengan teliti oleh panel juri yang berpengaruh di peringkat antarabangsa yang menghimpunkan ahli akademik terkemuka, wartawan berpengaruh, profesional reka bentuk yang mantap dan usahawan berpengalaman dari seluruh dunia.

Juri Anugerah Reka Bentuk A' menumpukan perhatian yang besar kepada pembentangan dan butiran setiap projek. Minat terhadap anugerah reka bentuk adalah di seluruh dunia, dengan pencalonan daripada semua sektor perindustrian utama, dan penyertaan daripada sejumlah besar negara.

Penggemar reka bentuk yang baik dan wartawan di seluruh dunia dengan hormatnya dijemput untuk mendapatkan inspirasi reka bentuk yang segar dan menemui trend terkini dalam seni, seni bina, reka bentuk dan teknologi dengan melawat pameran pemenang Anugerah Reka Bentuk A'. Wartawan dan peminat reka bentuk juga akan menikmati temu bual yang menampilkan pereka yang memenangi anugerah.

Keputusan Pertandingan Reka Bentuk A' diumumkan setiap tahun pada pertengahan April, pertama kepada pemenang anugerah. Pengumuman keputusan awam dibuat kemudian pada pertengahan bulan Mei.

Produk, projek dan perkhidmatan terbaik di seluruh dunia yang menunjukkan reka bentuk, teknologi dan kreativiti unggul diberi ganjaran dengan Anugerah Reka Bentuk A'. Anugerah Reka Bentuk A' melambangkan kecemerlangan dalam reka bentuk dan inovasi.

Terdapat lima tahap perbezaan anugerah reka bentuk yang berbeza:

Platinum: Gelaran Anugerah Reka Bentuk Platinum A' diberikan kepada reka bentuk bertaraf dunia yang sangat mengagumkan yang menunjukkan kualiti reka bentuk yang sangat unggul.

Emas: Gelaran Anugerah Reka Bentuk Emas A' diberikan kepada reka bentuk bertaraf dunia yang sangat baik yang menunjukkan kualiti reka bentuk yang sangat unggul.

Perak: Gelaran Anugerah Reka Bentuk Perak A' diberikan kepada reka bentuk bertaraf dunia yang sangat baik yang menunjukkan kecemerlangan unggul dalam reka bentuk.

Gangsa: Gelaran Anugerah Reka Bentuk Gangsa A' diberikan kepada reka bentuk yang sangat baik yang menunjukkan kecemerlangan dalam reka bentuk.

Besi: Gelaran Anugerah Reka Bentuk Besi A' diberikan kepada reka bentuk yang baik yang menunjukkan kecemerlangan dalam reka bentuk.

Pereka bentuk, artis, arkitek, studio reka bentuk, pejabat seni bina, agensi kreatif, jenama, syarikat dan institusi dari semua negara setiap tahun dipanggil untuk mengambil bahagian dalam anugerah dengan mencalonkan karya, projek dan produk terbaik mereka untuk pertimbangan anugerah.

Anugerah Reka Bentuk A' diberikan dalam julat kategori pertandingan yang sangat luas, yang seterusnya mengandungi banyak subkategori.

Kategori Anugerah Reka Bentuk A' mungkin dikelompokkan dalam lima superset:

Anugerah Reka Bentuk Spatial Baik: Kategori anugerah reka bentuk ruang mengiktiraf reka bentuk yang baik dalam seni bina, reka bentuk dalaman, reka bentuk bandar dan reka bentuk landskap.

Anugerah Reka Bentuk Perindustrian Baik: Kategori anugerah reka bentuk industri mengiktiraf reka bentuk yang baik dalam reka bentuk produk, reka bentuk perabot, reka bentuk lampu, reka bentuk perkakas, reka bentuk kenderaan, reka bentuk pembungkusan dan reka bentuk jentera.

Anugerah Reka Bentuk Komunikasi Baik: Kategori anugerah reka bentuk komunikasi mengiktiraf reka bentuk yang baik dalam reka bentuk grafik, reka bentuk interaksi, reka bentuk permainan, seni digital, ilustrasi, videografi, pengiklanan dan reka bentuk pemasaran.

Anugerah Reka Bentuk Fesyen Baik: Kategori anugerah reka bentuk fesyen mengiktiraf reka bentuk yang baik dalam reka bentuk barang kemas, reka bentuk aksesori fesyen, pakaian, kasut dan reka bentuk pakaian.

Anugerah untuk Reka Bentuk Sistem Baik: Kategori anugerah reka bentuk sistem mengiktiraf reka bentuk yang baik dalam reka bentuk perkhidmatan, strategi reka bentuk, reka bentuk strategik, reka bentuk model perniagaan, kualiti dan inovasi.

Pemenang anugerah yang layak dijemput untuk menghadiri malam gala yang glamor dan majlis anugerah di Itali, di mana mereka akan dipanggil ke pentas untuk meraikan kejayaan mereka serta mengumpul trofi, sijil anugerah dan buku tahunan mereka.

Reka bentuk yang memenangi anugerah terus dipamerkan dalam pameran reka bentuk antarabangsa di Itali. Pemenang Anugerah Reka Bentuk A' yang layak diberikan Hadiah Reka Bentuk A' yang diidamkan.

Hadiah A' Design termasuk satu siri perkhidmatan perhubungan awam, publisiti dan pelesenan untuk membantu mewujudkan penghargaan dan kesedaran global untuk reka bentuk baik yang memenangi anugerah.

Hadiah A' Design termasuk pelesenan Logo Pemenang Anugerah A' Design kepada pemenang yang layak untuk membantu mereka membezakan produk, projek dan perkhidmatan reka bentuk mereka yang baik daripada produk, projek dan perkhidmatan lain di pasaran.

A' Design Prize merangkumi perkhidmatan perhubungan awam, pengiklanan dan promosi antarabangsa dan pelbagai bahasa untuk membantu reka bentuk yang memenangi anugerah mendapat pendedahan, pemasaran dan penempatan media di seluruh dunia.

Anugerah A' Design ialah acara reka bentuk tahunan. Penyertaan ke edisi seterusnya Anugerah dan Pertandingan A' Design telah pun dibuka. Anugerah A' Design menerima penyertaan dari semua negara dalam semua industri. Pihak yang berminat dialu-alukan untuk mencalonkan reka bentuk yang bagus untuk pertimbangan anugerah di laman web A' Design Award.

Senarai ahli juri semasa, kriteria penilaian reka bentuk, tarikh akhir pertandingan reka bentuk, borang penyertaan pertandingan reka bentuk dan garis panduan pembentangan penyertaan anugerah reka bentuk boleh didapati dari laman web Anugerah Reka Bentuk A'.

Mengenai Anugerah A' Design

Anugerah A' Design mempunyai matlamat dermawan untuk memajukan masyarakat dengan reka bentuk yang baik. Anugerah Reka Bentuk A' bertujuan untuk mewujudkan kesedaran untuk amalan dan prinsip reka bentuk yang baik di seluruh dunia, serta untuk menyemarakkan dan memberi ganjaran kepada kreativiti, idea asli dan penjanaan konsep dalam semua sektor perindustrian.

Anugerah Reka Bentuk A' bertujuan untuk mendorong sempadan sains, reka bentuk dan teknologi ke hadapan dengan membina insentif yang kukuh untuk pencipta, inovator dan jenama di seluruh dunia untuk menghasilkan produk dan projek unggul yang memberi manfaat kepada masyarakat.

Anugerah Reka Bentuk A' tidak sabar-sabar untuk mempromosikan produk dan projek unggul yang menawarkan nilai tambahan, peningkatan utiliti, fungsi baharu, estetika yang dipertingkatkan, kecekapan luar biasa, kemampanan yang lebih baik dan prestasi yang lebih tinggi.

Anugerah Reka Bentuk A' bertujuan untuk menjadi daya penggerak yang kuat ke arah mencipta masa depan yang lebih baik dengan reka bentuk yang baik, dan itulah sebabnya Hadiah Reka Bentuk A' terutamanya mengandungi sejumlah besar perkhidmatan untuk mempromosikan reka bentuk yang baik yang dianugerahkan.


See the winners of the A' Design Awards
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.